Deze gegrilde garnalen kunnen worden geserveerd met warme tortilla's en koolsalade voor taco's. Je kunt ook wat kaasachtige grits maken en ze bovenop serveren.
Gegrilde cajun garnalen
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Categorie
Vis
Porties
2
Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Ingrediënten
-
900 gram grote garnaal, gepeld
- 1/4 kop ongezouten boter
-
1 eetlepel Cajun-kruiden
-
1 theelepel suiker of honing
- 1/2 citroen, geperst
- bamboe spiesjes 30 minuten geweekt in water voor het koken
-
garneer verse peterselie
Beschrijving
- Smelt boter in een kleine pan. Klop de Cajunkruiden en het citroensap erdoor. Voeg suiker of honing toe en roer tot het is opgelost. Zet het vuur uit.
- 2. Prik garnalen met twee spiesen om te voorkomen dat ze gaan ronddraaien als je ze omdraait.
- 3. Bestrijk de garnalen aan beide kanten stevig met Cajun-boter.
- 4. Grill garnalen op hoog vuur. Gebruik eventuele overgebleven Cajun-boter om ze tijdens het koken te bedruipen.
- 5. Garneer met verse peterselie en serveer.