Een slowcooker rundvleesstoofpot is het perfecte comfort food voor koude dagen of wanneer je gewoon iets hartigs en vullends wilt. Het mooie van een slowcooker is dat je alle ingrediënten erin kunt doen, het apparaat aan kunt zetten, en dan uren later terug kunt komen naar een heerlijke, aromatische maaltijd.
Slowcooker Rundvleesstoofpot
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Categorie
Vleesgerecht
Porties
4
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
45 minuten
Een slowcooker rundvleesstoofpot is het perfecte comfort food voor koude dagen of wanneer je gewoon iets hartigs en vullends wilt. Het mooie van een slowcooker is dat je alle ingrediënten erin kunt doen, het apparaat aan kunt zetten, en dan uren later terug kunt komen naar een heerlijke, aromatische maaltijd
Ingrediënten
- 1 kg runderstoofvlees, in blokjes
-
Zout
-
peper
- 2 eetlepels bloem
-
2 eetlepels plantaardige olie
-
1 ui, fijngesneden
-
2 teentjes knoflook, fijngehakt
-
3 wortels, in plakjes
-
3 aardappelen, in blokjes
-
2 stengels bleekselderij, in plakjes
-
400 gram tomatenblokjes uit blik
-
2 kopjes rundvleesbouillon
-
1 theelepel gedroogde tijm
-
1 laurierblad
-
Optioneel: 1 kop bevroren erwten
Beschrijving
Doe de blokjes rundvlees in een grote kom en bestrooi met de bloem, zout en peper. Hussel om het vlees gelijkmatig te bedekken.
Verhit de plantaardige olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het rundvlees toe en bak tot het aan alle kanten bruin is. Dit helpt om de smaken te versterken. Doe het vlees vervolgens in de slowcooker.
Voeg de ui, knoflook, wortels, aardappelen, bleekselderij, tomatenblokjes, rundvleesbouillon, tijm en laurierblad toe aan de slowcooker. Roer om te combineren
Dek de slowcooker af en kook op lage stand voor 8-10 uur of op hoge stand voor 4-6 uur, tot het vlees mals is en de groenten gaar zijn.
Verwijder het laurierblad. Voeg de bevroren erwten toe in de laatste 30 minuten van de kooktijd als je deze gebruikt. Breng op smaak met extra zout en peper indien nodig
Serveer de stoofpot warm, eventueel met vers brood of een groene salade aan de zijkant
Recept noot
Deze stoofpot is een geweldige maaltijd op zich en wordt alleen maar beter als je hem een dag van tevoren maakt, zodat de smaken goed kunnen mengen. Geniet ervan!