Een ovenschotel met zalm en asperges. Perfect voor een mooie lente of zomeravond wanneer je liever in het zonnetje zit dan in de keuken staat. De romige asperges gaan perfect samen met de zalm, die in de oven langzaam sappig en gaar wordt. Het knapperige kaaskorstje maakt het helemaal af.
Gegratineerde asperges met zalm
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Categorie
Vis
Porties
4
Voorbereidingstijd
13 minuten
Kooktijd
35 minuten
Ingrediënten
- 1 kg witte asperges
-
zout en peper, versgemalen
-
1/2 vis bouillontablet
- 4 stukken verse zalmfilet van 150 g
-
2 el fijngeknipte basilicum
- 1/8 l slagroom
- 2 eieren
- 100 g magor
- 50 g geraspte oude kaas
Beschrijving
- Verwarm de oven voor 200°C.
- Schil de asperges en snijd de uiteinden er zodanig af dat alle asperges ca. 12 cm lang zijn
- Kook de asperges in ruim water in ca. 20 minuten beetgaar.
- Laat de asperges in een vergiet uitlekken en vang 1/2 dl vocht op. Los de 1/2 visbouillontablet in dit vocht op en roer er 1 dl room bij. Schenk dit in een rechthoekige, lage ovenschaal.
- Leg de stukken zalm er naast elkaar in de ovenschaal en bestrooi de zalm met peper en zout en het basilicum.
- Verdeel de asperges in 4 porties en leg ze met de kopjes naar 1 kant, op de zalmfilets.
- Klop de eieren los met de magor, de rest van de room en zout en peper. Schep dit mengsel op de asperges en strooi de geraspte kaas erover en zet de schaal 30 minuten in de oven.