Er zijn van die grauwe regenachtige dagen die vragen om een pam comfort food dat lekker snel en makkelijk gemaakt is. Dan maak je deze vegetarische spaghetti met rode saus, broccoli en vegetarische balletjes. Een bord pasta is toch ideaal op dit soort dagen? En deze spaghetti is nog voedzaam ook!
Spaghetti met rode saus, broccoli en vegetarische balletjes
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Categorie
Pasta
Porties
4
Voorbereidingstijd
14 minuten
Kooktijd
45 minuten
Ingrediënten
-
100 gram verse volkoren spaghetti
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
-
1 Theelepel peper
-
1 theelepel tijm
-
1 theelepel oregano
-
1 theelepel cacao
- 2 stengels lente ui
- 1 pak vegetarische balletjes
- 1 stronk broccoli
- peper en snuf zout
-
1 theelepel basilicum gemalen
-
2 el Italiaanse krudeinmix
Beschrijving
- Kook de spaghetti gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel af met koud water en zet even apart. Kook ondertussen de broccoli in 4 minuten beetgaar en zet ook deze apart.
- Snipper de ui en hak de knoflook en peper fijn. Verhit een pannetje met olijfolie en bak de ui, peper, knoflook, tijm en oregano een minuut aan. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en cacao toe. Verwarm de saus 5 minuten op laag vuur en roer af en toe door. Pureer de saus met een staafmixer tot een gladde saus.
Snijd de lente-ui in ringen. Verhit een pan met olijfolie en bak de vegetarische balletjes en lente-ui 5 minuten aan. Voeg de saus toe en verwarm nog een paar minuten op laag vuur. Voeg ten slotte de broccoli en spaghetti toe. Schep alles goed op en verwarm het hele gerecht nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en een snuf zout.
Schep de pasta op de borden en garneer eventueel met verse basilicum.
Recept noot
Toon alle producten (Sneller bestellen)
Onze kruidenmixen voldoen aan speciale dieetwensen zoals ‘zonder zout’, ‘zonder gluten en e-nummers.