Deze macaroni is gekruid met gemalen mosterdzaad, fenegriek zaad, verse nootmuskaat en wat gerookte paprika. Er gebeurt hier genoeg om een wenkbrauw op te trekken, maar geen controverse. Uien, knoflook en wortelen in boter koken voordat u uw roux maakt, voegt een merkbaar lichaam toe aan de mac. Als je een puurste bent, sla die stap dan gewoon over, maar probeer de mosterdtruc. De gemalen mosterd in dit recept snijdt door het vet, brengt smaken in evenwicht en verbetert de textuur.
Subtiel gekruide macaroni en kaas
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Categorie
Pasta
Porties
4
Voorbereidingstijd
12 minuten
Kooktijd
35 minuten
Ingrediënten
- 5-6 kopjes volle melk
-
1 theelepel gemalen fenegriek zaad
-
1 eetlepel mild mosterdzaad, gemalen
- VOOR DE KAASSAUS :
-
1 theelepel gerookte zoete paprika
- 1 1/2 lb scherpe cheddar, versnipperd
- 1/4 kop verse peterselie, fijngehakt
- 1/2 kop bloem voor alle doeleinden
- 2 kopjes panko broodkruimels
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 1 wortel, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
-
1/2 theelepel vers geraspte nootmuskaat
- 3/4 pond Amerikaanse kaas
- VOOR DE BROODKRUIM :
- 1 1/2 stokjes ongezouten boter
- 1/3 kopje gesmolten boter
- AF TE MAKEN:
- 400 gram doos elleboog macaroni noedels
-
2 el Italiaanse kruidenmix
Beschrijving
Kook in een grote pan op middelhoog vuur de uien, knoflook (of knoflookpoeder) en wortelen in 1 eetlepel boter tot ze beginnen te karamelliseren.
- Voeg kruiden en zout naar smaak toe en roer goed door met een garde.
- Zet het vuur lager, smelt de hele boterham en voeg dan de bloem toe.
- Klop deze roux continu door en laat hem koken zodat de bloem kan koken voordat melk wordt toegevoegd.
- Voeg melk één kopje per keer toe en klop het goed tussen de kopjes om klontjes te voorkomen.
- Behandel deze saus als een risotto, met een rubberen spatel en klop in de aanslag.
- Roer de saus door met de garde en gebruik de spatel om te voorkomen dat de bloem op de bodem van de pan verbrandt. Laat je saus niet koken, houd het vuur tussen laag en medium.
- Zodra de saus voldoende gekookt is zodat de roux de melk kan indikken, zet u het vuur uit en begint u de kaas toe te voegen. Klop de kaas er langzaam door en voeg een paar stukjes tegelijk toe.
- Als de saus te dik is, voeg dan meer melk toe. Als het te vloeibaar is, voeg dan meer kaas toe.
- Proef je saus, voeg zout naar smaak toe.
- Kook je noedels, koel ze af en zet apart.
- Voor de paneermeel:
- Smelt boter in een koekenpan, paneermeel en peterselie. Rooster ze licht, ze roosteren meer in de oven.
- Als alle delen klaar zijn, meng je de noedels met saus en kaas.
Vul een grote schaal met je mac-mix, bestrooi met meer kaas en
Recept noot
Toon alle producten (Sneller bestellen)
Onze kruidenmixen voldoen aan speciale dieetwensen zoals ‘zonder zout’, ‘zonder gluten en e-nummers.