Een frisse en kleurrijke salsa, perfect om bijna alles op te bedekken.
Zwarte Bonen & Maïs Salsa
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Cuisine
Mexicaanse keuken
Porties
4-6
Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
0 minuten
Calorieën
121
Deze zwarte bonen en maïs salsa is een frisse en kleurrijke combinatie van zwarte bonen, maïs, en groenten, met een verfrissende lime-dressing. Het is een geweldige bijgerecht voor taco’s, grilled meats, of als dip voor tortillachips. De salsa is niet alleen gezond maar ook vol van smaak, met een lichte kick van jalapeño en de frisse zuren van limoen. Dit gerecht kan ook prima als salade dienen voor een zomerse picknick of barbecue.
Auteur:Tuana
Ingrediënten
- 1 blik zwarte bonen (ca. 400 g), uitgelekt en gespoeld
- 1 blik maïs (ca. 300 g), uitgelekt
- 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
- 1 kleine rode ui, fijngehakt
- 1 tomaat, in kleine blokjes gesneden
- 1 jalapeño, fijngehakt (optioneel, voor wat extra pit)
- 1 teentje knoflook, geperst
- Sap van 2 limoenen
- 2 eetlepels olijfolie
-
Zout en peper naar smaak
- Verse koriander (optioneel, voor garnering)
Beschrijving
1. Meng de ingrediënten
In een grote kom, combineer de zwarte bonen, maïs, rode paprika, rode ui, tomaat, en jalapeño (indien gebruikt).Voeg de geperste knoflook, limoensap, en olijfolie toe en meng alles goed door elkaar.
2. Breng op smaak
Proef de salsa en voeg zout en peper naar smaak toe. Als je van extra pit houdt, kun je wat extra jalapeño of een snufje chilipoeder toevoegen.Meng alles nog een keer goed door en zet de salsa minimaal 15 minuten in de koelkast om de smaken goed te laten mengen.
3. Serveer
Serveer de salsa koud, garneer eventueel met verse koriander voor een extra frisse smaak.