Opa! We hebben Grieks geïnspireerde kip en groenten gegrild en geserveerd met quinoa met dille voor een stevige maaltijd in "power bowl"-stijl. Zie Opmerkingen voor vegetarische en veganistische vervangingsopties.
Gegrilde Griekse Salade Met Dille Quinoa
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Cuisine
Griekse keuken
Porties
4
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
20 minuten
Calorieën
350
Deze gegrilde Griekse salade met dille quinoa is een gezonde en voedzame maaltijd die perfect is voor een zomerse lunch of als bijgerecht bij een barbecue. De salade combineert gegrilde groenten zoals paprika en courgette, met de frisse smaken van komkommer, tomaat, en olijven. De quinoa voegt niet alleen een heerlijke nootachtige smaak toe, maar ook een extra eiwitbron. De frisse dille en het griekse dressing maken het geheel af en zorgen voor een smaakvolle maaltijd.
Auteur:Tuana
Ingrediënten
- 200 g quinoa
- 1 rode paprika, in reepjes gesneden
- 1 courgette, in plakjes gesneden
- 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
- 1 komkommer, in blokjes gesneden
- 200 g cherry tomaten, gehalveerd
- 100 g zwarte of groene olijven, zonder pit
- 100 g feta, verkruimeld
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
-
1 theelepel gedroogde oregano
-
1 theelepel gedroogde dille (of verse dille, fijngehakt)
-
Zout en peper naar smaak
- 1 eetlepel citroensap
Beschrijving
1. Kook de quinoa
Spoel de quinoa goed af onder koud water.Breng een pan met water aan de kook en voeg de quinoa toe. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal 12-15 minuten) totdat het water is geabsorbeerd en de quinoa gaar is. Zet de quinoa opzij en laat het afkoelen.
2. Gril de groenten
Verhit een grillpan of barbecue op middelhoog vuur en besprenkel de groenten (paprika, courgette en rode ui) met 1 eetlepel olijfolie, zout, en peper. Grill de groenten voor 3-5 minuten per kant, totdat ze mooie grillstrepen hebben en zacht zijn. Zet ze opzij om af te koelen.
3. Maak de dressing
Meng in een klein kommetje de balsamicoazijn, citroensap, gedroogde oregano, gedroogde dille, 1 eetlepel olijfolie, zout en peper tot een gladde dressing.
4. Combineer de ingrediënten
Meng in een grote kom de afgekoelde quinoa, gegrilde groenten, komkommer, tomaten, olijven en feta.Voeg de dressing toe en meng alles goed door elkaar, zodat de smaken zich goed vermengen.
5. Serveer
Serveer de salade op een grote schaal of in individuele kommen. Garneer eventueel met extra dille of een scheutje olijfolie.