Visfilet op een bedje van savooiekool

Visfilet op een bedje van savooiekool

Visfilet op een bedje van savooiekool

Tover met ons recept een heerlijke visfilet omhuld met tijm en peterselie op een bedje van savooiekool en geserveerd met stevige aardappelgratin.

 

Ingrediënten

Voor de vis:

  • 500 g visfilet
  • 1 citroen
  • peper
  • 1 bosje peterselie
  • 1 takje tijm
  • 1 kleine savooiekool
  • 2 wortel
  • 2 el koolzaadolie, koudgeperst
  • Peper, grof, bont
  • 130 ml visbouillon
  • zeezout
  • wat botervlokken

Voor de gratin:

  • 800 g gepofte aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el koolzaadolie, koudgeperst
  • 1/2 kop groentebouillon
  • 1 eigeel
  • 1 Mok zure room
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper
  • Zout

Voorbereiding

  1. Dep de visfilet droog, besprenkel met het sap van een citroen en bestrooi met peper.
  2. Hak de kruiden fijn en verdeel de helft van de kruiden over de vis. Verwijder de buitenste grove koolbladeren. Verwijder de grove nerven van de resterende koolbladeren en snij in fijne reepjes. Snijd de wortelen.
  3. Verwarm de oven voor op 175 graden circulerende lucht. Verhit de koolzaadolie in een pan (1 druppel water moet erin sissen), voeg de koolreepjes, wortelschijfjes en de overige kruiden toe en bak 10 minuten. Blus af met visbouillon, peper en zout.
  4. Verdeel de savooiekool in een grote braadpan of op een bakplaat en verdeel de visfilet met de botervlokken erover. Bak in de oven op het middelste rooster met convectie gedurende ongeveer 25 minuten.
  5. Schil de aardappelen in de schil, snijd ze in plakjes en leg ze direct in een ovenschaal.
  6. Pers of hak de knoflook fijn en fruit deze kort in koolzaadolie en blus af met groentebouillon. Haal de pan van het vuur en spatel de losgeklopte eidooier en zure room erdoor.
  7. Breng op smaak met de overige ingrediënten. Verdeel dit mengsel over de aardappelen. Bak in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 30 minuten op het bovenste rooster met circulerende lucht tot ze goudbruin zijn.

Houd je van savooiekool? Ontdek dan onze andere heerlijke recepten voor savooiekool . Er zijn ook geweldige recepten met vis en zeevruchten voor alle visliefhebbers, bijvoorbeeld onze pittige garnalenspiesjes .

Kruidenpakket voor deze recept:

Peper
zeezout 
tijm
nootmuskaat



 

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.