Romige zalm, prei & aardappel

Romige zalm, prei & aardappel

Ingrediënten

  • 250 g krieltjes , dik gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 1 prei , gehalveerd, gewassen en in plakjes
  • 1 teen knoflook , geplet
  • 1 eetlepel mixkuriden
  • 2 eetlepels viskruiden
  • 70 ml slagroom
  • 1 el kappertjes , plus extra om te serveren
  • 1 el bieslook , plus extra om te serveren
  • 2 zalmfilets zonder vel
  • gemengde rucola , voor erbij (optioneel)

Methode

  • STAP 1

Verwarm de oven voor op 200C/180C hetelucht/gas 6. Breng een middelgrote pan water aan de kook. Voeg de aardappelen toe en kook 8 min. Giet af en laat een paar minuten stomen in een vergiet . Gooi de aardappelen met ½ van de olie en veel kruiden in een bakplaat . Zet 20 minuten in de oven, schep halverwege de kooktijd om.

  • STAP 2

Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de prei toe en bak 5 minuten, of tot hij zacht begint te worden. Roer 1 min door de knoflook, voeg dan de room, kappertjes en 75 ml heet water toe en breng aan de kook. Roer door de bieslook.

  • STAP 3

Verwarm de grill tot hoog. Giet het romige preimengsel over de aardappelen en leg de zalmfilets erop. Grill 7-8 minuten, of tot ze net gaar zijn. Serveer met extra bieslook en kappertjes en eventueel een salade ernaast.

Kruidenpakket voor deze recept:

mixkuriden
viskruiden
bieslook

 

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.