Dit verfijnde voorgerecht combineert zachte zalm, sappige garnalen, knapperige groene asperges en romige avocado. Deze smaakvolle vulling wordt gepresenteerd in zelfgemaakte, knapperige tortillabakjes en afgemaakt met een frisse zelfgemaakte cocktailsaus. Het gerecht is perfect voor een elegant diner of een feestelijke maaltijd.
Tortillabakjes met Zalm, Gamba’s en Cocktailsaus
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Porties
4
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Dit voorgerecht combineert de zachte smaken van zalm en gamba’s met de frisse knapperigheid van groene mini-asperges en romige avocado, verpakt in knapperige tortillabakjes en afgewerkt met een zelfgemaakte cocktailsaus. Een elegant hapje dat zowel smaakvol als eenvoudig is, perfect om een diner mee te beginnen.
Auteur:Tuana
Ingrediënten
-
8 kleine tortillawraps
-
200 g zalmfilet
-
1 el viskruiden
-
100 g gepelde grote garnalen
-
8 groene mini-asperges
-
1 rijpe avocado, in stukjes
-
1 el fijngesneden verse dille
-
2 tl citroensap
-
70 g tomatenketchup
-
1 tl paprikapoeder
-
2 tl gembersiroop
-
2 el gladde (zoutloze) mosterd
-
¼ tl gemalen witte peper
-
2 eidooiers
-
330 ml zonnebloemolie
Ingrediënten
cocktail saus
Beschrijving
Verwarm de oven voor op 180 °C. Steek ronde cirkels uit de tortillawraps, groot genoeg om in een muffinblik te passen.
Druk de tortilla’s in de muffinvorm zodat er een randje ontstaat. Bak 5-6 minuten, laat ze daarna afkoelen.
Pocheer de zalm 2-3 minuten in water met een halve eetlepel viskruiden; de zalm moet nog een roze kern hebben.
Snijd de zalm en garnalen in stukjes na het koken in hetzelfde water.
Kook de mini-asperges kort, spoel ze af met koud water en snijd in stukken.
Meng voorzichtig de zalm, garnalen, asperges, avocado, wat viskruiden en wat cocktailsaus tot een smeuïg mengsel.
Vul elk tortillabakje met dit mengsel en bestrooi met dille.
Cocktailsaus
Voeg in een hoge maatbeker de ingrediënten voor de cocktailsaus toe in de volgende volgorde: citroensap, tomatenketchup, paprikapoeder, gembersiroop, mosterd, witte peper en eidooiers
Voeg daarna de zonnebloemolie langzaam toe en meng de saus met een staafmixer.
Begin onderin de beker en trek de staafmixer langzaam omhoog voor een gladde, romige textuur.