Tomaat en Ricotta Pasta. Deze heerlijke combinatie van zongerijpte tomaten en romige ricotta creëert een harmonieuze symfonie van smaken en texturen die je smaakpapillen zeker zal verleiden. De sappige tomaten zorgen voor een frisse en lichte toets, terwijl de fluweelzachte ricotta een romige en hartige dimensie toevoegt.
Tomaat en rucola pasta
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Categorie
Pasta
Porties
4
Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Stap binnen in een wereld van eenvoudige elegantie met dit verrukkelijke gerecht: Tomaat en ricotta pasta. Deze heerlijke combinatie van zongerijpte tomaten en romige ricotta creëert een harmonieuze symfonie van smaken en texturen die je smaakpapillen zeker zal verleiden
Ingrediënten
-
2 el Italiaanse krudeinmix
- 300 g pasta (ik gebruikte fusilli)
- 500 g cherrytomaten
- 4 knoflooktenen in de schil
- 200 g ricotta
- Extra vierge olijfolie
-
Snuf gedroogde chilivlokken
-
Handje verse basilicumblaadjes, fijngesneden
Beschrijving
- Verwarm de oven voor 200 graden.
Doe de tomaatjes in een ovenschaal samen met de ongepelde knoflooktenen. Leg de ricotta bovenop (prik een gaatje in de onderkant van de verpakking, dan komt hij er makkelijk uit) de tomaatjes. Drizzle olijfolie over de tomaatjes en ricotta en bestrooi met wat zout en peper uit de molen en een snuf chilivlokken.
- Bak circa 25 – 30 minuten in het midden van de oven, tot de tomaatjes openbarsten en hun sap loslaten.
- Kook ondertussen de pasta beetgaar. Vang een kopje kookvocht op en bewaar.
- Knijp de knoflooktenen uit het velletje en prak de knoflook fijn. Roer de tomaatjes, knoflook en ricotta tot een smeuïge saus.
- Giet de pasta af en schep door het tomaten-ricottamengsel. Bestrooi de tomaat en ricotta pasta voor serveren met het basilicum.
Recept noot
Toon alle producten (Sneller bestellen)
Onze kruidenmixen voldoen aan speciale dieetwensen zoals ‘zonder zout’, ‘zonder gluten en e-nummers.