Ingrediënten
- 5-6 kopjes volle melk
- 1 theelepel gemalen fenegriekzaad
- 1 eetlepel mild mosterdzaad, gemalen
- VOOR DE KAASSAUS :
- 1 theelepel gerookte zoete paprika
- 1 1/2 lb scherpe cheddar, versnipperd
- 1/4 kop verse peterselie, fijngehakt
- 1/2 kop bloem voor alle doeleinden
- 2 kopjes panko broodkruimels
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 1 wortel, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1/2 theelepel vers geraspte nootmuskaat
- 3/4 pond Amerikaanse kaas
- VOOR DE BROODKRUIM :
- 1 1/2 stokjes ongezouten boter
- 1/3 kopje gesmolten boter
- AF TE MAKEN:
- 1 - 16 oz doos elleboog macaronine noedels
Onderkant formulier
Bereidingsinstructies:
Kook in een grote pan op middelhoog vuur de uien, knoflook (of knoflookpoeder ) en wortelen in 1 eetlepel boter tot ze beginnen te karamelliseren.
Voeg kruiden en zout naar smaak toe en roer goed door met een garde.
Zet het vuur lager, smelt de hele boterham en voeg dan de bloem toe.
Klop deze roux continu door en laat hem koken zodat de bloem kan koken voordat melk wordt toegevoegd.
Voeg melk één kopje per keer toe en klop het goed tussen de kopjes om klontjes te voorkomen.
Behandel deze saus als een risotto, met een rubberen spatel en klop in de aanslag.
Roer de saus door met de garde en gebruik de spatel om te voorkomen dat de bloem op de bodem van de pan verbrandt. Laat je saus niet koken, houd het vuur tussen laag en medium.
Zodra de saus voldoende gekookt is zodat de roux de melk kan indikken, zet u het vuur uit en begint u de kaas toe te voegen. Klop de kaas er langzaam door en voeg een paar stukjes tegelijk toe.
Als de saus te dik is, voeg dan meer melk toe. Als het te vloeibaar is, voeg dan meer kaas toe.
Proef je saus, voeg zout naar smaak toe.
Kook je noedels, koel ze af en zet apart.
Voor de paneermeel:
Smelt boter in een koekenpan, paneermeel en peterselie. Rooster ze licht, ze roosteren meer in de oven.
Als alle delen klaar zijn, meng je de noedels met saus en kaas.
Vul een grote pyrex-schaal met je mac-mix, bestrooi met meer kaas en broodkruimels,
bak in de oven op 350 tot de mac borrelt en de kaas is gesmolten.
Zet tot slot de grill op laag om de broodkruimels te roosteren. Je zou een perfect geroosterde korst moeten hebben.
Kruidenpakket voor deze recept:
gemalen fenegriekzaad |
mild mosterdzaad, gemalen |