Garlic Butter Pepper Herb Rub geeft een unieke smaak aan deze vlezige, stevige vis.
Opbrengst: 4 porties
Ingrediënten
- 1,5 lbs zwaardvis, in steaks gesneden
- 1 pond kleine witte aardappelen
- 2 eetlepels Knoflookboter Peper Kruidenrub
- 1 theelepel Knoflookpoeder
- 1 theelepel mosterdkruiden
- 1 theelepel viskruiden
- 3 eetlepels champagneazijn
- 1/2 kop + 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 theelepel koosjer zout
- 2 eetlepels gehakte lente-uitjes
Bereidingsinstructies:
Verwarm de oven voor op 400 graden. Leg de hele aardappelen op een bakplaat en rooster ze 35-40 minuten of tot de aardappelschillen beginnen te barsten.
Wrijf 1,5 eetlepel Knoflookboter Peper Kruidenwrijf met 2 eetlepels olijfolie over de zwaardvissteaks. Zet opzij en verwarm een grill of grillpan op hoog vuur en spuit met kookspray. Grill zwaardvissteaks 5 minuten aan één kant, draai ze om en gril nog 3-4 minuten. Zet opzij om te rusten.
Meng in een glazen pot 1/2 eetlepel Knoflookboter Peper Kruidenwrijf, knoflook, Dijon-mosterd, champagneazijn, 1/2 kopje olijfolie en koosjer zout. Schud krachtig tot alles goed gemengd is.
Als de aardappelen klaar zijn met roosteren, doe ze in een grote kom en pureer ze met een aardappelstamper. Sprenkel de gekruide vinaigrette over alle aardappelen en roer goed door elkaar. Vouw in gehakte lente-uitjes en serveer op kamertemperatuur.
Kruidenpakket voor deze recept:
Knoflookpoeder |
mosterdkruiden |
viskruiden |
zout |