Vegetarische-lasagne-met-spinazie-en-pijnboompitten Tuana Shop

Vegetarische lasagne met spinazie en pijnboompitten

Dit recept is een lekkere vegetarische lasagne met ricotta, jonge spinazie en heel veel kruiden.

Boodschappenlijstje

Aantal porties 4

Tomatensaus

2 stuks uien

4 stuks knoflookteentjes

frityrolja

1 el gedroogde tijm

1 el oregano

1 el basilicum

2 el tomatenpuree

100 ml zongedroogde tomaten

2 blikje tomaten in stukjes

1 stuk groentenbouillon blokje

zout

Santa Maria Tellicherry Black Pepper

bladpeterselie

 

Bechamelsaus

24 g boter

2.5 el bloem

500 ml melk

0.5 el zout

Santa Maria White Pepper

 

Extra

200 g ricotta

1 zak baby spinazie

1 verpakking lasagnebladen

100 g pijnboompitten

300 g parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Tomatensaus

  1. Snipper de ui en de knoflook fijn en bak in de pan in wat olie, roer af en toe.
  2. Voeg, wanneer de ui zacht is, de tijm, oregano, basilicum en tomatenpuree toe, laat ongeveer 30 seconden bakken, en roer tegelijk goed door.
  3. Voeg de tomaten in stukjes, water, zongedroogde tomaten en het groentebouillonblokje toe. Breng tot kookpunt en laat ongeveer 30 minuten sudderen zonder deksel.
  4. Kruid met zout, zwarte peper en peterselie.

Bechamelsaus

  1. Smelt de boter in een sauspannetje en roer er de bloem door.
  2. Voeg geleidelijk aan wat melk toe, roer telkens goed door zodat de saus niet aanbrandt.  
  3. Verminder het vuur en laat sudderen, roer in de saus totdat deze niet meer verdikt.  
  4. Voeg zout en witte peper toe.

De lasagne

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Meng de ricotta met zout en zwarte peper.
  3. Leg een laag tomatensaus, bechamelsaus, spinazie en lasagnevellen in een ovenschotel.
  4. Eindig met een laag bechamelsaus, ricotta, spinazie, pijnboompitten en geraspte Parmezaanse kaas.   
  5. Bak de lasagne 40-60 minuten in de oven.

 

Kruidenpakket voor deze recept:

Gedroogde tijm
Oregano
Basilicum

 

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.