Romige Toscaanse Kip
Dit heerlijke Toscaanse recept met romige kip neemt je rechtstreeks mee naar je laatste vakantie in Toscane. Malse kip, Italiaanse kruiden en een romige, pikante saus - met ons recept maak je de perfecte comfort food!
Ingrediënten
2 teentjes knoflook
1 Ui
1/2 Citroen, onbehandeld
150 g Cherry trostomaat
15 gram basilicum
150 g babyspinazie
4 Kipfilet à 150 g
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel grof zout
1 snufje peper
2 tl oregano
200 ml kippenbouillon
200 g room dubbel
50 gram Parmezaanse kaas
Voorbereiding
- Pel en snipper de knoflook en ui fijn.
- Was de citroen in heet water, dep droog, rasp de schil en pers het sap eruit.
- Was de cherrytomaatjes en snij ze in een kruisvorm.
- Was de basilicumblaadjes, dep ze droog en snijd ze in reepjes.
- Was de babyspinazie en zwier droog.
- Dep de kipfiletfilets droog.
- Verhit 2 el olijfolie in een gecoate pan.
- Voeg de kipfilets toe en bak ze aan beide kanten goudbruin.
- Kruid met peper, zout en oregano.
- Verwijder, besprenkel met een beetje citroensap en zet opzij.
- Voeg 1 eetlepel olijfolie toe aan de nog hete pan.
- Voeg uien, knoflook en tomaten toe en bak 2-3 minuten.
- Voeg de spinazie toe en bak al roerend kort mee.
- Blus af met kippenbouillon en laat 5-7 minuten op middelhoog vuur sudderen.
- Zet het vuur laag en roer de dubbele room erdoor.
- Doe de kipfiletfilets en basilicum terug in de pan en laat 2-3 minuten sudderen.
- Kruid opnieuw met peper en zout.
- Rasp de Parmezaanse kaas fijn en strooi voor het serveren over de kipfiletfilets.
- En u bent klaar om te serveren