Romige Toscaanse Kip Tuana Shop

Romige Toscaanse Kip

Romige Toscaanse Kip

Dit heerlijke Toscaanse recept met romige kip neemt je rechtstreeks mee naar je laatste vakantie in Toscane. Malse kip, Italiaanse kruiden en een romige, pikante saus - met ons recept maak je de perfecte comfort food!


Ingrediënten 


2 teentjes knoflook

1 Ui

1/2 Citroen, onbehandeld

150 g Cherry trostomaat

15 gram basilicum

150 g babyspinazie

4 Kipfilet à 150 g

3 eetlepels olijfolie

1 theelepel grof zout

1 snufje peper

2 tl oregano

200 ml kippenbouillon

200 g room dubbel

50 gram Parmezaanse kaas


Voorbereiding

  1. Pel en snipper de knoflook en ui fijn. 
  2. Was de citroen in heet water, dep droog, rasp de schil en pers het sap eruit.
  3. Was de cherrytomaatjes en snij ze in een kruisvorm. 
  4. Was de basilicumblaadjes, dep ze droog en snijd ze in reepjes. 
  5. Was de babyspinazie en zwier droog.
  6. Dep de kipfiletfilets droog.
  7. Verhit 2 el olijfolie in een gecoate pan.
  8. Voeg de kipfilets toe en bak ze aan beide kanten goudbruin.
  9. Kruid met peper, zout en oregano.
  10. Verwijder, besprenkel met een beetje citroensap en zet opzij.
  11. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe aan de nog hete pan. 
  12. Voeg uien, knoflook en tomaten toe en bak 2-3 minuten. 
  13. Voeg de spinazie toe en bak al roerend kort mee. 
  14. Blus af met kippenbouillon en laat 5-7 minuten op middelhoog vuur sudderen.
  15. Zet het vuur laag en roer de dubbele room erdoor.
  16. Doe de kipfiletfilets en basilicum terug in de pan en laat 2-3 minuten sudderen.
  17. Kruid opnieuw met peper en zout.
  18. Rasp de Parmezaanse kaas fijn en strooi voor het serveren over de kipfiletfilets.
  19. En u bent klaar om te serveren

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.