Romige linzensoep met crème fraiche Tuana Shop

Romige linzensoep met crème fraiche

Met de juiste kruiden smaken linzen fantastisch! Probeer deze linzensoep met de krachtige, pittige en licht bittere smaak van komijn.

Ingredienten

1 stuk ui

2 stuks wortel

4 el olijfolie

1 el Hannout Kruiden 

4 stuks knoflookteentjes

1 blik geplette tomaten

2.4 dl groene linzen

1 l groentebouillon

0.5 dl water

0.5 el Chili Vlokken 

250 g boerenkool

0.5 stuk citroen

1 el Grof Zout

1 el Zwarte peper fijn gemalen

100 ml crème fraiche

1 potje peterselie

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui en de wortelen in blokjes.
  2. Verwarm wat olijfolie in een grote sauspan.
  3. Voeg de ui en wortelen toe en laat sauteren tot de ui zacht is.
  4. Voeg de geplette knoflook en Ras el Hanout toe en laat ongeveer 30 seconden bakken.
  5. Giet de tomaten in stukjes erbij en laat enkele minuten koken.
  6. Voeg linzen, groentebouillon, chilivlokken en water toe. Laat sudderen tot de linzen zacht zijn.
  7. Mix 0,5 liter van de soep met een handmixer in een aparte kom en giet dan terug in de pan. 
  8. Snijd de boerenkool in repen en voeg toe aan de soep, laat nog 5 minuten koken.
  9. Haal de pan van het vuur en roer er het limoensap door.
  10. Breng op smaak met peper en zout en serveer met een toef room met daarop wat fijngesnipperde peterselie.

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.