Met de juiste kruiden smaken linzen fantastisch! Probeer deze linzensoep met de krachtige, pittige en licht bittere smaak van komijn.
|
Ingredienten |
|---|
|
1 stuk ui |
|
2 stuks wortel |
|
4 el olijfolie |
|
1 el Hannout Kruiden |
|
4 stuks knoflookteentjes |
|
1 blik geplette tomaten |
|
2.4 dl groene linzen |
|
1 l groentebouillon |
|
0.5 dl water |
|
0.5 el Chili Vlokken |
|
250 g boerenkool |
|
0.5 stuk citroen |
|
1 el Grof Zout |
|
1 el Zwarte peper fijn gemalen |
|
100 ml crème fraiche |
|
1 potje peterselie |
Bereidingswijze
- Snijd de ui en de wortelen in blokjes.
- Verwarm wat olijfolie in een grote sauspan.
- Voeg de ui en wortelen toe en laat sauteren tot de ui zacht is.
- Voeg de geplette knoflook en Ras el Hanout toe en laat ongeveer 30 seconden bakken.
- Giet de tomaten in stukjes erbij en laat enkele minuten koken.
- Voeg linzen, groentebouillon, chilivlokken en water toe. Laat sudderen tot de linzen zacht zijn.
- Mix 0,5 liter van de soep met een handmixer in een aparte kom en giet dan terug in de pan.
- Snijd de boerenkool in repen en voeg toe aan de soep, laat nog 5 minuten koken.
- Haal de pan van het vuur en roer er het limoensap door.
- Breng op smaak met peper en zout en serveer met een toef room met daarop wat fijngesnipperde peterselie.

