Pompoensoep Tuana Shop

Pompoensoep

Pompoensoep

Oorspronkelijk was dit het recept van mijn vriendin Diane, maar ik heb het een beetje veranderd. Ik heb deze soep vaak in zeer grote hoeveelheden gemaakt, wanneer ik in deze tijd van het jaar grote hoeveelheden mensen voed. Ik ben hierdoor beroemd geworden. Mensen zijn er dol op en eisen het elk jaar op voor jaarlijkse borrels. Een zekere winnaar - gegarandeerd!

Ingezonden door: Jerri uit Evanston, IL
Opbrengst: 2 tot 6 porties - afhankelijk van de mate van hebzucht


Bovenkant formulier

Ingrediënten

  • 1 Eetlepel Olijfolie
  • 3 1/2 kopjes verse pompoen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 1/3 kopjes Wortelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 kop ui, gesnipperd
  • 1 1/2 eetlepels gemalen komijn
  • 1 Eetlepel Meel
  • 20-24 ons Kippenbouillon
  • 1/4 theelepel Zout
  • 1/8 theelepel hete saus
  • Voor garnering, verse of gedroogde peterselie

Onderkant formulier

Bereidingsinstructies:

Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de pompoen, wortelen, ui en komijn toe. Bak 5 minuten al roerend.

Voeg bloem toe en kook 1-2 minuten, onder voortdurend roeren. Roer geleidelijk kippenbouillon, zout en hete saus erdoor. Breng aan de kook, dek af, zet in en laat ongeveer 25 minuten sudderen.

Koel af, pureer in de keukenmachine en doe terug in de pan. Verwarm goed en pas de kruiden aan. Serveer met verse of gedroogde peterselie als garnering.

Genieten van!

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.