Een voedzame en smaakvolle salade met knapperige boerenkool, rokerige spekjes, geroosterde noten en een frisse dressing. Perfect als bijgerecht of lichte maaltijd!
Rokerige boerenkoolsalade
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Cuisine
Amerikaans
Porties
4
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
5 minuten
Calorieën
320
Deze rokerige boerenkoolsalade combineert de krachtige smaak van boerenkool met knapperige spekjes, geroosterde noten en een licht rokerige dressing. Het is een voedzaam gerecht dat zowel als lunch, bijgerecht of hoofdmaaltijd kan dienen.
Boerenkool staat bekend om zijn hoge voedingswaarde, boordevol vitamines en vezels. Door de bladeren kort te masseren met een dressing, worden ze zachter en lekkerder om rauw te eten. De spekjes en gerookte paprika geven de salade een hartige en rokerige smaak, terwijl geroosterde noten en gedroogde cranberries voor een fijne balans tussen knapperigheid en zoetigheid zorgen.
Dit gerecht is niet alleen heerlijk, maar ook eenvoudig te bereiden. Ideaal voor een gezonde, snelle maaltijd!
Auteur:Tuana

Ingrediënten
- 200 g boerenkool, fijngehakt (zonder harde stelen)
- 100 g gerookte spekreepjes
- 50 g walnoten of amandelen, geroosterd
- 50 g gedroogde cranberries of rozijnen
- 1 kleine rode ui, dun gesneden
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt (optioneel)
- 3 el olijfolie
- 1 el appelazijn of citroensap
- 1 el honing of ahornsiroop
-
1 tl dijonmosterd
-
½ tl gerookt paprikapoeder
-
Zout en peper naar smaak