Een smaakvolle roerbak met malse stukjes varkensvlees, zoete ananas en een heerlijke BBQ-saus. Snel, eenvoudig en perfect voor een doordeweekse maaltijd!
BBQ Varkensvlees En Ananas Roerbak
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Cuisine
Hawaiiaans / Aziatisch fusion
Porties
4
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
10 minuten
Calorieën
300
BBQ Varkensvlees en Ananas Roerbak is een snel en smaakvol gerecht dat perfect de balans vindt tussen hartig en zoet. Het sappige varkensvlees wordt perfect gegaard en gecombineerd met de natuurlijke zoetheid van ananas, terwijl de rokerige BBQ-saus het geheel een diepe en rijke smaak geeft.
Dit gerecht heeft invloeden uit de Aziatische en Hawaiiaanse keuken en wordt vaak geserveerd met rijst of noedels. Het is een ideale keuze voor een snelle maaltijd die toch boordevol smaak zit. De combinatie van sappig vlees, knapperige groenten en een licht gekaramelliseerde BBQ-saus maakt dit gerecht een favoriet voor jong en oud!
Auteur:Tuana

Ingrediënten
- 400 g varkenshaas of varkensfilet, in dunne reepjes gesneden
- 200 g ananas, in blokjes gesneden (vers of uit blik, goed uitgelekt)
- 1 rode paprika, in dunne reepjes
- 1 gele paprika, in dunne reepjes
- 1 kleine rode ui, in dunne halve ringen
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 el olie (bijv. zonnebloem- of sesamolie)
-
100 ml BBQ-saus (bij voorkeur een rokerige variant)
- 2 el sojasaus
-
1 el honing
- 1 el rijstazijn of appelazijn
-
1 tl gemberpoeder (of 1 cm verse gember, fijngehakt)
- 1 tl maïzena + 2 el water (optioneel, om de saus te verdikken)
- 2 bosuitjes, fijngesneden
-
Sesamzaadjes (optioneel)