Dit recept wordt vaak geserveerd voor hapjes met chai in Indiase huishoudens en heeft een overvloed aan specerijen en kruiden. Het is een zeer populair streetfood- en bruiloften en feesten. U kunt het aanpassen aan de kruiden en specerijen die u lekker vindt.
Pakora - Indiase groentebeignets
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Categorie
Groenten
Cuisine
Indiase keuken
Porties
4
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
35 minuten
Deze geliefde Indiase snack is niet alleen smakelijk, maar ook een kans om de rijke culinaire tradities van India te ervaren. Ook de hoeveelheid en het soort groenten bepaal je zelf. Veelgebruikte groenten zijn aardappelen, ui, bloemkool en spinazie. Tip: probeer aardappelen dun te houden en alle groenten ongeveer even groot voor een gelijkmatige bereiding.
Ingrediënten
- 2 aardappelen, geschild, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
- 1 grote ui, in dunne plakjes gesneden
- ½ bloemkoolkraag, in kleinere roosjes gesneden
-
Handvol verse koriander, fijngehakt
-
Handvol verse spinazie, fijngesneden
-
2 theelepels zout
-
Naar smaak, gemalen zwarte peper
-
½ theelepel gemalen venkelzaad
-
Flinke snuf gemalen fenegriek
-
1 tot 2 gehakte verse groene pepers of 1 theelepel cayennepeper
-
Flinke snuf gedroogde munt in poedervorm
-
Snufje versgemalen nootmuskaat
- 1 theelepel garam masala
- ½ kopje water
- ¾ kopje kikkererwtenmeel
-
Olie om te frituren
Beschrijving
Verhit de plantaardige olie in een diepe pan tot 180 graden Celsius.
- In een kom, meng het kikkererwtenmeel, rijstmeel (indien gebruikt), komijnpoeder, chilipoeder, kurkumapoeder, garam masala en zout.
- Voeg geleidelijk water toe en meng goed tot een glad beslag met een dikke consistentie ontstaat.
- Dompel de gesneden groenten in het beslag, zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn.
- Frituur de bebloemde groenten in de hete olie tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.
- Bestrooi de Pakoras met fijngehakte korianderblaadjes voor extra smaak en versheid.
Serveer de Pakoras warm, samen met, tamarindesaus of een saus naar keuze voor een heerlijke smaakbeleving.
- Geniet van je zelfgemaakte Pakora - Indiase groentebeignets als snack of bijgerecht.
Recept noot
Dit basisrecept voor Pakora kan worden aangepast en aangevuld met verschillende groenten en specerijen naar jouw smaak. Het is een geweldige manier om de smaken van de Indiase keuken te ervaren en een heerlijke en knapperige lekkernij te maken.
Toon alle producten (Sneller bestellen)
Onze kruidenmixen voldoen aan speciale dieetwensen zoals ‘zonder zout’, ‘zonder gluten en e-nummers.