Heerlijk en vol van smaak, Marokkaanse zoete aardappelfrietjes zijn een verrukkelijke en gezonde lekkernij. Dit recept combineert de natuurlijke zoetheid van zoete aardappelen met een mix van aromatische Marokkaanse kruiden, wat resulteert in een knapperige en smaakvolle snack of bijgerecht.
Marokkaanse zoete aardappelfrietjes
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Categorie
Groenten
Porties
2
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
40 minuten
Calorieën
130
Deze eenvoudig te bereiden zoete aardappelfrietjes zijn een geweldig alternatief voor gewone aardappelfrietjes, en ze zijn ook nog eens voedzaam en rijk aan vezels en vitamines. Volg onderstaand recept om deze heerlijke Marokkaanse zoete aardappelfrietjes te maken en geniet van de betoverende smaken van de Marokkaanse keuken.
Ingrediënten
- 1 Zoete Aardappel per persoon
-
2 theelepels per aardappel Marrakech kruidenmix
-
1/2 theelepel per aardappel Saigon kaneel cassia poeder
- 2 eetlepels per aardappel Olijfolie
-
1/2 theelepel per aardappel Zout himalaya
-
1/2 theelepel per aardappel Gemalen Zwarte Peper
Beschrijving
Snijd de aardappelen in partjes ter grootte van een frituurpan. Gooi alle ingrediënten om aardappelen met olie en kruiden te coaten - wees liberaal met de kruiden.
- Spreid gekruide aardappelpartjes uit op een bakplaat en rooster ze op 400 tot de randen bruin zijn en de binnenkant zacht. (Ongeveer 25-30 minuten.)
Misschien wilt u de aardappelen controleren en ze elke 10 minuten omdraaien, zodat alle frietjes knapperig worden.
Recept noot
Opmerking: alle kruiden zijn naar smaak. Ik heb de verhoudingen vermeld die ik zou gebruiken, maar iedereen heeft verschillende ideeën over goed gekruid. Als je het niet zeker weet, meng dan eerst alle droge kruiden door elkaar en pas dat mengsel aan tot het goed smaakt.
Toon alle producten (Sneller bestellen)
Onze kruidemixen voldoen aan speciale dieetwensen zoals‘zonder zout’, ‘zonder gluten en e-nummers