Mexicaanse gevulde zoete aardappel met 'gehakt' en tomatensaus. Deze kleurrijke creatie combineert de natuurlijke zoetheid van zoete aardappelen met de hartige smaak van gekruid 'gehakt' en een rijke tomatensaus. Het resultaat is een harmonieuze explosie van smaken en texturen die je zintuigen zullen prikkelen.
Mexicaanse gevulde zoete aardappel
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Categorie
Groenten
Cuisine
Mexicaanse
Porties
4
Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Calorieën
200
Gevulde zoete aardappel, ik vind dit zo lekker! In de zomer met een lichte frisse vulling en in de winter maak ik het gerecht regelmatig met boerenkool en kikkererwten. Deze variant van zoete aardappel, ‘gehakt’, tomatensaus en nacho’s kan eigenlijk het hele jaar door!
Gehakt denk je nu? Dit is gemaakt van Kruiden! Mijn favoriete ‘vervanger’ van dit moment. Eerder maakte ik hier al een Griekse gyros Turkse pizza mee, maar als vervanger voor gehakt is kruidenmix van Tuana ook ideaal. Vooral de varianttomaat, omdat deze al lekker gekruid is.
Ingrediënten
- 2 grote of 4 kleine zoete aardappels
- 2 teentjes knoflook
-
2 stengels basilicum
-
1 groene peper kruiden
-
1 theelepel paprikapoeder
-
1 theelepel tijm grof
- 1 pakje Pulled Oats Tomaat (verkrijgbaar bij de Albert Heijn)
- 1 klein blikje mais (150 gram)
- 1 rode paprika
-
snuf chilivlokken
- 2 tomaten
- 1 limoen
- 1 zak nacho’s
- Tomatensaus
- 1 blik tomatenblokjes
-
1 theelepel kaneel
-
snuf peper en zout
Beschrijving
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappelen en prik met een mes gaatjes rondom de aardappels. Leg ze op een rooster met bakpapier en bak de aardappels in het midden van de oven in 45 minuten gaar.
- Hak ondertussen de knoflook en groene peper fijn en snijd 1 bosui in ringen. Verhit een wok of koekenpan met olijfolie en bak de Pulled Oats Tomaat, knoflook, peper, bosui, tijm en paprikapoeder ongeveer 7 minuten aan. Blijf goed omscheppen. Haal de pan van het vuur.
- Snijd de paprika en tomaat in kleine stukjes en laat de mais uitlekken. Voeg toe aan de pan met de Pulled Oats.
- Verwarm de tomatenblokjes op laag vuur in een pannetje. Pureer vervolgens met een staafmixer. Voeg de chilivlokken, kaneel, peper en een snuf zout toe.
Laat de zoete aardappels een klein beetje afkoelen. Snijd ze vervolgens in de lengte doormidden, maar snijd niet helemaal door. Vul de aardappels met de vulling. Schep hier een lepel tomatensaus overheen en eventueel een theelepeltje crème fraîche.
- Snijd de tweede bosui in ringen en garneer de gevulde zoete aardappels met bosui en besprenkel met limoensap.
Recept noot
Toon alle producten (Sneller bestellen)
Onze kruidemixen voldoen aan speciale dieetwensen zoals‘zonder zout’, ‘zonder gluten en e-nummers