Marokkaanse kipstoofpot met Ras el Hanout

Marokkaanse kipstoofpot met Ras el Hanout

Marokkaanse kipstoofpot met Ras el Hanout

Ingrediënten voor 4 personen: Bereidingswijze:
  1. Verhit de olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Bak de kippenbouten aan beide kanten goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  2. Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  3. Voeg de Ras el Hanout, gemalen komijn en paprikapoeder toe aan de pan. Roer goed door en bak nog 1 minuut om de aroma's vrij te laten komen.
  4. Doe de kip weer terug in de pan. Voeg de tomatenblokjes en kippenbouillon toe. Breng aan de kook en zet het vuur lager. Laat de stoofpot ongeveer 30 minuten sudderen.
  5. Voeg de gedroogde abrikozen toe en laat nog 15-20 minuten sudderen, tot de kip gaar is en de saus is ingedikt.
  6. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met verse koriander en serveer met couscous of warm brood.

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.