Marokkaanse kipstoofpot met Ras el Hanout
Marokkaanse kipstoofpot met Ras el Hanout
Ingrediënten voor 4 personen:
Bereidingswijze:
- Verhit de olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Bak de kippenbouten aan beide kanten goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak tot ze zacht en lichtbruin zijn.
- Voeg de Ras el Hanout, gemalen komijn en paprikapoeder toe aan de pan. Roer goed door en bak nog 1 minuut om de aroma's vrij te laten komen.
- Doe de kip weer terug in de pan. Voeg de tomatenblokjes en kippenbouillon toe. Breng aan de kook en zet het vuur lager. Laat de stoofpot ongeveer 30 minuten sudderen.
- Voeg de gedroogde abrikozen toe en laat nog 15-20 minuten sudderen, tot de kip gaar is en de saus is ingedikt.
- Breng op smaak met zout en peper. Garneer met verse koriander en serveer met couscous of warm brood.