Makkelijke Aardappelsoep
k ben dol op aardappelsoep, maar heb nog nooit een recept gevonden dat ik lekker vond... dus heb ik het zelf verzonnen. Tenminste, voor zover ik weet, is er niet een zoals deze!
Ingezonden door: Hazel uit New Port Richey, Florida
Opbrengst: ongeveer 6 porties
Bovenkant formulier
- 2 liter kippenbouillon (ik gebruik zelfgemaakte)
- 4-5 gebakken aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 1/2 stok (2 ons) boter
- 1 middelgrote zoete ui, kleine dobbelstenen
- Knoflookpoeder
- 2-3 eetlepels bloem
- 1/4-1 / 2 kop melk
- Tijm
- naar smaak, zout
- naar smaak, peper
- dille
- voor garnering, geraspte cheddar kaas
Onderkant formulier
Bereidingsinstructies:
Kook aardappelen in een liter kippenbouillon tot ze gaar zijn.
Smelt de boter in een koekenpan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg bloem toe om een wijnruit (pasta) te maken. Roer tot ze goudbruin zijn.
Voeg kippenbouillon toe aan de wijnruit om een dikke, maar gladde pasta te maken. Voeg indien gewenst de consistentie toe aan de kippenbouillon. Roer met een garde tot het romig is.
Voeg melk en gekookte aardappelen toe samen met de kippenbouillon waarin de aardappelen gekookt zijn. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Voeg als laatste wat verse gehakte dille toe. Doe in soepkommen en strooi er cheddar kaas over.