Lekkere stukjesbloemkool in een krokant en kruidig jasje, lekker als gezonde snack of borrelhapje.
Krokante bloemkool nuggets
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Categorie
Groente
Porties
2
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Bloemkool is wellicht niet de eerste groente waar je aan denkt bij een BBQ, maar het is een groente die zich prima leent voor grillen op de BBQ. Deze keer ging ik voor bloemkool nuggets, door bloemkoolroosjes te paneren en op de BBQ lekker krokant te bakken. Serveer ze met chilisaus en je hebt een leuk voorgerecht of hapje voor bij de borrel.
Het is altijd leuk om nieuwe en verrassende gerechten te ontdekken die je kunt bereiden op de BBQ. Bloemkoolnuggets klinken als een smakelijke toevoeging aan je BBQ-menu! Geniet van je BBQ-avonturen!
Ingrediënten
- 1 Bloemkool
- 150 gram Paneermeel (of panko)
- 125 milliliter Melk
- 100 gram Bloem
-
2 eetlepels Gerookt Paprikapoeder
-
2 theelepels Knoflook Granulaat
-
2 theelepels Zeezout
-
2 theelepels Versgemalen Zwarte Peper
-
1 theelepel Chilipoeder
- 1 theelepel Gemalen Chipotle
- 2 eetlepels Zonnebloemolie
- Chilisaus (om te serveren)
Beschrijving
- Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
- Snijd ondertussen roosjes van de bloemkool die allemaal ongeveer even groot zijn. Neem daarna de mengkom en doe hier de bloem en specerijen in en meng deze door elkaar. Voeg de melk toe en meng door de rest van de ingrediënten.
- Vul het diepe bord nu met het paneermeel of de panko. Zet de geperforeerde bakplaat klaar en vet deze in met de zonnebloemolie. Je kunt eventueel ook een niet geperforeerde bakplaat gebruiken, maar bij de geperforeerde kan de warm lucht overal wat beter bij.
Haal nu alle bloemkoolroosjes door het mengsel van bloem, specerijen en melk en voorzie ze vervolgens rondom van een goede laag paneermeel. Zorg dat de bloemkoolroosjes rondom volledig gecoat zijn en leg ze daarna op de bakplaat.
- Is de BBQ op temperatuur? Schuif de bakplaat dan op de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Bak de bloemkool nuggets 20 tot 25 minuten, tot ze een mooie krokante buitenkant hebben en mooi kleuren. Draai de bloemkool nuggets halverwege een keer om.
- Haal de bloemkool nuggets van de BBQ wanneer ze er mooi uit zien en krokant zijn en leg ze op een bord. Vul een kommetje met chilisaus en serveer deze bij de nuggets. Eet smakelijk!
Recept noot
Toon alle producten (Sneller bestellen)
Onze kruidemixen voldoen aan speciale dieetwensen zoals‘zonder zout’, ‘zonder gluten en e-nummers