Kool op Beierse wijze, ook wel bekend als "Beierse kool" of "Beierse zuurkool," is een heerlijk en hartig Duits gerecht. Hier is een eenvoudig recept om dit gerecht thuis te bereiden
Kool op Beierse wijze recept
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Categorie
Groenten
Porties
4
Voorbereidingstijd
12 minuten
Kooktijd
20 minuten
Calorieën
200
Ben je op zoek naar de perfecte begeleider voor je gebraad salade of een andere stoofpot? Probeer zeker eens ons recept voor Beierse kool. Witte kool komt samen met spek, aromatische kruiden en een beslissende scheut azijn. Een traditie in perfectie!
Ingrediënten
- 1 kg witte kool
- 2 Ui
- 150 g spek
- 2 el geklaarde boter
- 2 eetlepels suiker
-
450 ml vleesbouillon
-
1 Laurierblad
- 1 1/2 theelepels tarwebloem
-
1 snufje zout
-
1 snufje peper
- 1 tl komijn
- 2 eetlepels appelciderazijn
Beschrijving
- Verwijder de buitenste bladeren van de kool, was, snijd in vieren en verwijder de steel. Snijd de koolkwarten in hapklare reepjes. Pel en snipper de ui. Snijd de ham in kleine blokjes.
Verhit boter in een grote pan. Sla spek over. Voeg uien toe en bak mee. Bestrooi met suiker en karamelliseer al roerend. Voeg de kool toe, meng met de andere ingrediënten en bak ook mee.
- Blus af met bouillon, voeg laurier toe en laat 30-40 minuten sudderen, afgedekt, op laag vuur.
- Meng de bloem met 3 eetlepels water en bind de bouillon ermee. Breng op smaak met peper, zout, komijn en appelciderazijn.
Recept noot
Toon alle producten (Sneller bestellen)
Onze kruidenmixen voldoen aan speciale dieetwensen zoals ‘zonder zout’, ‘zonder gluten en e-nummers.