Hier is een eenvoudig recept voor curry met bloemkool
Bloemkool met curry
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Categorie
Groenten
Porties
4
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Calorieën
300
De favoriete kool van Duitsland wordt ook in de Indiase keuken gebruikt als basis voor aromatische gele curry's. Het bewijs: onze bloemkoolcurry, waarvan het recept is gebaseerd op kokosmelk en een Indiaas kruidenmengsel. Bak en kook alles samen in de wok tot er een aromatisch gerecht ontstaat.
Ingrediënten
- 150 gram ui
- 2 teentje knoflook
-
5 gram gember
-
1 Chilipeper, rood
- 750 gram bloemkool
- 250 gram zoete aardappel
- 200 g wortel
- 80 g peultjes
- 100 g courgette
- 150 g cocktailtomaten
- 5 1/2 el plantaardige olie
-
1 eetlepel Tuana (Indiase kruidenmix)
-
Zout
-
Peper
-
1 el kerrie Masala
- 1/2 limoen
- 170 ml kokosmelk
-
250 ml groentebouillon
Beschrijving
- Schil en hak de uien, knoflook en gember fijn. Verwijder de steel en zaadjes van de chili. Mix alles in de blender tot een fijne pasta, voeg zo nodig 2-3 eetlepels water toe.
Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd de kool in middelgrote roosjes. Schil de aardappelen en wortelen, snijd de aardappelen in blokjes van ongeveer 1 cm en snijd de wortelen in plakjes. Verwijder de stelen en bloesems van de courgette, in de lengte in vieren en in stukken snijden. Snij de tomaten kort, spoel ze af met koud water, snijd ze in vieren en verwijder de zaadjes.
Verhit de olie in een wok of pan. Fruit hierin al roerend de kruidenpasta. Voeg de bloemkool en wortel toe, roerbak 4-5 minuten. Breng op smaak met zout, peper, kerriepoeder en limoensap, giet de kokosmelk en bouillon erbij en laat 10 minuten op laag vuur sudderen. Voeg de aardappelen en suikererwt toe en kook nog 10 minuten. Voeg als laatste courgette en tomaten toe en kook 5 minuten.
- Kruid opnieuw, serveer en garneer met koriander.
Gebruik het kruidenmengsel van Tuana: Meng 2 el venkelzaad, 2 el komijn, 2 el zwarte komijn, 2 el bruin mosterdzaad en 2 el fenegriekzaad (je kunt ze ook weglaten) en giet in een afsluitbare pot.
Recept noot
Serveer de heerlijke bloemkoolcurry met gestoomde rijst of naanbrood. Dit gerecht is ook lekker met wat yoghurt of raita aan de kant om de pittigheid van de curry te verzachten. Geniet ervan!
Toon alle producten (Sneller bestellen)
Onze kruidenmixen voldoen aan speciale dieetwensen zoals ‘zonder zout’, ‘zonder gluten en e-nummers.