Klassieke Appeltaart Recept
Iedere thuisbakker hoort een goed recept voor een klassieke appeltaart in zijn of haar repertoire te hebben. Dit recept van Evert zorgt voor een heerlijke, traditionele appeltaart die je keer op keer wilt maken!
Appeltaart Recept
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
60 minuten
Iedere thuisbakker hoort een goed recept voor een klassieke appeltaart in zijn of haar repertoire te hebben. Dit recept van Evert zorgt voor een heerlijke, traditionele appeltaart die je keer op keer wilt maken!
Auteur:tuana
Ingrediënten
- IngrediëntenVoor het Deeg
- 200 gram zachte boter (plus extra voor het invetten)
- 160 gram bruine basterdsuiker
-
0.5 theelepel gemalen kaneel
- 300 gram witte bloem
- Mespuntje zout
- 1 ei
- Paneermeel voor het bestuiven
- Voor de Appelvulling
-
100 gram rozijnen
- Rum (om de rozijnen in te weken)
- 8 stuks Jonagold appels
- 100 gram gepelde walnoten
- 4 eetlepels suiker
-
1 zakje vanillesuiker
- 3 theelepels kaneel
- Voor het Samenstellen
- 1 ei (voor het bestrijken)
-
25 blanke amandelen
- Poedersuiker (voor het bestuiven)
-
Appeltaart kruiden
Beschrijving
Bereidingswijze
Voorbereiding
Vet een springvorm (24 cm) in en bestuif met bloem.Verwarm de oven voor op 180°C.
Deeg
Meng de zachte boter met bruine basterdsuiker en kaneel.Zeef de bloem met een snufje zout boven het botermengsel en voeg 1 ei toe.Kneed tot een soepel deeg en laat minimaal 15 minuten afgedekt in de koelkast rusten.Rol 2/3 van het deeg uit en bekleed de springvorm.Verdeel de paneermeel over de bodem en zet de springvorm terug in de koelkast.
Appelvulling
Week de rozijnen in wat rum.Schil de Jonagold appels en snijd ze in partjes.Zeef de rozijnen en meng deze met de appelpartjes, walnoten, suiker, vanillesuiker en kaneel.
Samenstellen
Schep de appelvulling in de taartvorm.Rol het resterende deeg uit en bedek de bovenkant van de taart.Bestrijk de bovenkant met een losgeklopt ei en bestrooi met de amandelen.Bak de appeltaart ongeveer 60 minuten gaar in de oven.Laat de taart afkoelen en bestuif voor het serveren met poedersuiker.
Recept noot
Tips voor de Perfecte Appeltaart
Gebruik altijd verse ingrediënten voor de beste smaak.Laat de taart even afkoelen voordat je hem aansnijdt voor een mooiere presentatie.
Geniet van deze heerlijke klassieke appeltaart, perfect voor elke gelegenheid!