Pompoentaart is een heerlijke, zachte en kruidige taart, perfect voor de herfst en winter. De zoete pompoen en warme kruiden zoals kaneel en nootmuskaat zorgen voor een gezellig, comfortfood gevoel. Een heerlijke manier om pompoen anders te gebruiken!
Pompoentaart
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Porties
8
Voorbereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
1
Pompoentaart is een heerlijke, zachte en kruidige taart, perfect voor de herfst en winter. De zoete pompoen en warme kruiden zoals kaneel en nootmuskaat zorgen voor een gezellig, comfortfood gevoel. Een heerlijke manier om pompoen anders te gebruiken!
Auteur:Tuana
Ingrediënten
-
200 g bloem
-
100 g boter (koud en in blokjes)
-
50 g suiker
-
1 ei
-
Snufje zout
-
600 g pompoen (geschild en in blokjes)
-
200 ml slagroom
-
3 eieren
-
150 g bruine suiker
-
1 tl kaneel
-
1/2 tl nootmuskaat
-
1/4 tl gemberpoeder (optioneel)
-
Snufje zout
Beschrijving
Bodem maken
Meng de ingrediënten: Doe de bloem, suiker, en een snufje zout in een kom. Voeg de koude boter in blokjes toe en wrijf de boter met je vingertoppen door de bloem tot het mengsel op broodkruimels lijkt.
Voeg het ei toe: Voeg het ei toe en kneed snel tot een soepel deeg. Vorm een bal en wikkel deze in plasticfolie.
Koelen: Leg het deeg minstens 30 minuten in de koelkast om het steviger te maken en makkelijker uit te rollen.
Pompoen koken
Kook de pompoen: Schil de pompoen, snijd hem in blokjes en kook deze in water gedurende 15-20 minuten, tot ze zacht zijn. Giet af en pureer de pompoen tot een gladde puree met een staafmixer of in een blender.
Vulling maken
Meng de vulling: Meng de pompoenpuree met de eieren, slagroom, bruine suiker, kaneel, nootmuskaat, gemberpoeder (indien gebruikt) en een snufje zout in een kom. Roer goed door tot alles goed gemengd is
taart samenstellen
Verwarm de oven: Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
Rol het deeg uit: Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dunne cirkel die groot genoeg is om een taartvorm van 24 cm mee te bekleden.
Bekleed de vorm: Leg het uitgerolde deeg in een ingevette taartvorm en druk het voorzichtig in de vorm. Snijd eventueel overtollig deeg weg langs de rand.
Vulling toevoegen: Giet de pompoenvulling in de taartbodem
Bakken
Bak de taart: Zet de taart in de voorverwarmde oven en bak 45-50 minuten, totdat de vulling stevig is en de bovenkant lichtbruin begint te kleuren. Als de rand van de taart te snel bruin wordt, kun je deze afdekken met aluminiumfolie.
Laat afkoelen: Laat de taart volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt, zodat de vulling stevig blijft.
Recept noot
Eet smakelijk!