Rooster kip aan een verticaal spit in je eigen keuken met alleen een houten spies, een ui en je oven
Kip Shoarma Pita's
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Cuisine
Midden-Oosterse keuken
Porties
4
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
35 minuten
Calorieën
450
Kip Shoarma Pita's is een populair gerecht uit de Midden-Oosterse keuken , waarbij gekruide kip wordt gegrild en geserveerd in een warme pita met frisse toppings. Traditioneel wordt shoarma aan een groot spit geroosterd, maar dit recept laat je een eenvoudige versie maken in de oven met een houten spies en een ui als basis. De sappige, gekruide kip met knoflooksaus en groenten maakt dit een heerlijke en makkelijke maaltijd.

Ingrediënten
- 500 g kipdijfilet
- 2 el olijfolie
-
1 el shoarmakruiden
-
1 tl paprikapoeder
-
½ tl komijnpoeder
- ½ tl korianderpoeder
-
½ tl knoflookpoeder
-
½ tl zout
-
¼ tl zwarte peper
- 1 grote ui
- 4 houten spiesjes
- 4 pitabroodjes
- 100 g ijsbergsla
- 1 tomaat, in blokjes
- ½ komkommer, in plakjes
-
Knoflooksaus naar smaak
Beschrijving
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de kipdijfilets in dunne reepjes en meng ze met olijfolie en de kruiden. Laat 10 minuten marineren.
Snijd de boven- en onderkant van een ui en plaats deze op een bakplaat.
Steek 2-3 houten spiesjes verticaal in de ui en rijg de gekruide kip erop, zodat het een klein spit vormt.
Bak 30-35 minuten in de oven tot de kip goudbruin en gaar is.
Snijd de kip in dunne plakjes, zoals bij traditionele shoarma.
Rooster de pitabroodjes kort in de oven en vul ze met kip, sla, tomaat en komkommer.
Serveer met knoflooksaus en geniet!