Ingrediënten
- 4 kippenborsten zonder been, gevild en ontdaan van vet (1 1/4 pond)
- 1/3 kopje vers citroensap
- 3 eetlepels ongezoet appelsap
- 2 eetlepels witte wijn
- 1 theelepel zoete kerriepoeder zonder zout
- 2 theelepels gemalen koriander
- ½ theelepel gemalen gember
- ½ theelepel kurkuma
- 1/2 kop ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel honing
Bereidingsinstructies:
Combineer alle ingrediënten, behalve kip en honing, in een middelgrote koekenpan. Meng grondig.
Leg de kip in de pan en keer meerdere keren om te coaten. Dek af en marineer gedurende 30 minuten.
Zet het vuur aan en laat 25 minuten sudderen, waarbij de kip elke 10 minuten wordt omgedraaid. Voeg honing toe, roer en kook nog 10 minuten.