Toen ik op een middag een salade moest bereiden voor onverwachte gasten, ontstond dit recept voor pastasalade met artisjok en olijven. Ik heb het gemaakt van een aantal van mijn favoriete dingen die ik altijd thuis bewaar. Het is een van mijn meest gevraagde potluck-items geworden en een favoriet van mij en vrienden. Eenvoudig en erg lekker - smaakt nog beter naarmate het langer staat.`
Ingrediënten
- 2 pond gedroogde pasta, driekleurige rotini of strikjes
- 2 potten (10 tot 12 stuks) artisjokharten
- 1 pot groene olijven
- 1 blik zwarte olijven
- 1 grote rode ui
- 1 pakje cherrytomaatjes
- ½ kopje dijon-mosterd
- ¼ kopje balsamico azijn
- sap van een halve citroen
- 3 Eetlepels Italiaanse kruiden
- 1 kopje olijfolie
- ½ kopje Parmezaanse kaas, geraspt
- versgemalen zwarte peper en zout naar smaak
Onderkant formulier
Bereidingsinstructies:
- Besprenkel in een grote pan met gezouten kokend water 1 eetlepel olijfolie. Voeg langzaam de inhoud van dozen pasta toe en kook volgens de instructies van de doos.
- Terwijl de pasta kookt, maak je de rest van de salade. Giet het vocht af van de artisjokharten en de groene en zwarte olijven. Doe de groenten in een grote roestvrijstalen of glazen kom. Snijd de uien in reepjes en voeg toe aan de kom. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en voeg toe aan de kom. Gooi alle ingrediënten in de kom. Opzij zetten.
- Meng voor de dressing de mosterd, azijn en citroensap in een kleine kom. Voeg de Italiaanse kruiden en zwarte peper toe en roer. Druppel de olijfolie er langzaam in, terwijl je krachtig klopt om het in het mengsel op te nemen. Opzij zetten.
- Giet de pasta af en spoel onder koud water om het koken te stoppen. Voeg pasta toe aan de kom met groenten en meng. Voeg de dressing toe aan de salade en meng goed. Proef en pas zout en peper aan. Voeg als laatste de Parmezaanse kaas toe en meng. Koel tot klaar om te serveren. Laat de salade voor het serveren op kamertemperatuur komen.
Kruidenpakket voor deze recept:
Dijon-mosterd |
Italiaanse kruiden |
Zout |
Zwarte peper |