Kip Enchiladas in Rode Saus
De zoete, aardse en milde smaak van de chili maakt het de perfecte basis voor een enchiladasaus.
Bovenkant formulier
Ingrediënten
- VOOR GEPOCHEERDE KIP
- 2 grote kipfilets
- 1 eetlepel zout
- 8-10 kopjes water
- 1/2 middelgrote witte ui
- 10 hele zwarte peper korrles
- VOOR ENCHILADA-SAUS
- 4 pruimtomaten
- 1/2 middelgrote witte ui
- 5 teentjes verse knoflook
- 5 theelepels chilivlokken
- 1theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel cacaopoeder
- ½ theelepel gemalen ceylon kaneel
- ½ theelepel gemalen piment
- 2 theelepels kippenbouillon basis
- VOOR MONTAGE:
- 24 maïstortilla's
- garneer gesneden ui
- garneer geraspte of verkruimelde kaas
- garnering crema freshe
- garneer plakjes avocado
Onderkant formulier
Bereidingsinstructies:
GEPOCHEERDE KIP:
Breng 8-10 kopjes water aan de kook.
Voeg zout, laurierblaadjes, peperkorrels en een halve ui toe aan de pan.
(De ui moet in twee grote kwartstukken worden gesneden, nog steeds vast aan de wortelstengel. Verwijder de papieren schil.)
Zet het kookpunt aan de kook en dompel de kippenborsten voorzichtig onder.
Laat 15-20 minuten sudderen tot de interne temperatuur 165 graden Fahrenheit bereikt.
Houd een kopje kippenpocheerwater apart voor de rode saus.
Verwijder kipfilets en ui. Leg op een bord en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Trek de kip met een vork of je handen uit elkaar in kleine stukjes.
Snijd de gekookte stukjes ui in blokjes en combineer met de pulled/versnipperde kip.
Dit is de vulling voor de enchiladas.
Gooi het resterende water, laurierblaadjes en peperkorrels weg.
ENCHILADA-SAUS
Verwijder stengels, zaden en zaadaders van Ancho-pepers.
Rooster de chilipepers zachtjes in een droge gietijzeren koekenpan om hun smaken op te warmen.
Pas op dat u de chilipepers niet verbrandt, omdat ze bitter van smaak kunnen worden.
Breng 2 kopjes water aan de kook.
Doe de geroosterde chilipepers in een kom, giet heet water over de chilipepers, dek af met plasticfolie en laat 15 - 20 minuten stomen.
Terwijl de chilipepers stomen, voeg je tomaten, knoflookteentjes en de in vieren gesneden ui toe aan de pan.
(Snijd uien op dezelfde manier als voor de gepocheerde kip, geschild, in vieren gedeeld, vastgemaakt aan de wortelstam.)
Rooster en verkool deze ingrediënten voorzichtig om ze licht te koken en ze een geroosterde smaak te geven.
Draai de ingrediënten vrij vaak om, zodat ze aan alle kanten gelijkmatig verkolen.
Voeg deze ingrediënten toe aan een blender met de gerehydrateerde Ancho-chiles.
Voeg 1 kopje van de gereserveerde stroperige vloeistof toe samen met een 1/3 kopje van de chilipeperbouillon.
Pulseer en meng deze ingrediënten tot ze grondig gepureerd zijn.
Zeef de saus door een draadzeef in een kookpot.
Voeg kruiden en kippenbouillonbasis toe aan de rode saus en roer om te combineren.
Sudderen en saus zachtjes inkoken gedurende 20 minuten.
Proef de saus en pas de hoeveelheid kruiden en zout naar wens aan.
ENCHILADA MONTAGE
Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.
Verwarm de maïstortilla's licht in een koekenpan en houd ze warm in een schone theedoek.
Giet in een braadpan voldoende rode saus om de bodem van de schaal te bedekken.
Leg de gesnipperde kip op een verwarmde tortilla en rol in een blokvorm. Leg de gevulde tortilla in de schaal en herhaal totdat de schaal zo gevuld is.
(Je hebt mogelijk 2 braadpannen nodig voor dit volledige recept.)
Bedek de gevulde tortilla's met meer saus erop en bedek alles met geraspte of verkruimelde kaas.
Bak 15-20 minuten in de oven of tot de kaas gesmolten is.
Garneer met met meer rode saus, meer kaas, zure room, gesneden uien en gesneden avocado.