India en Kerrie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en makreel past hier heel goed bij. Deze lekkere rijstsalade is perfect als lunch of lichte maaltijd. Wil je de lunch extra speciaal maken? Serveer er dan lekkere wijn bij. Bij de uitgesproken smaken van gestoomde makreel, kerrie en koriander past een geurige Chardonnay uit Rotterdam. Die komt tegelijkertijd rond en fris over.
Indiase rijstsalade met makreel
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Categorie
Vis
Porties
2
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
40 minuten
Ingrediënten
- 1 gerookte makreel van ca. 400 g
- 2 el (roerbak) olie
- 1 kleine ui, gesnipperd
-
1/2 el kerriepoeder
- 150 g basmatirijst
- 250 ml visbouillon (van tablet)
- 1 el citroensap
- 4 bladeren Romaanse sla of ijsbergsla
-
1 el verse koriander fijngehakt
-
1 el peterselie
Beschrijving
- Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes aan. Roer de kerrie en rijst erdoor en bak de rijst al omscheppend tot de korrels goudgeel zijn. Voeg de bouillon toe en kook de rijst afgedekt in 15 minuten zachtjes gaar. Laat de rijst afkoelen tot lauw en schep het citroensap erdoor.
- Maak de makreel schoon: verwijder het vel en neem het visvlees van de graatjes. Schep de helft door de rijst. Leg de slabladeren op vier borden en schep de rijstsalade erin. Verdeel de vis erover en strooi de koriander erover.
Recept noot
Lekker met naanbrood.
Toon alle producten (Sneller bestellen)
Onze kruidenmixen voldoen aan speciale dieetwensen zoals ‘zonder zout’, ‘zonder gluten en e-nummers.