Een heerlijk sappig en hartig gebraad, langzaam gegaard in boter, rundvleesjus en pittige peperoncini’s – een echte comfort food klassieker!
Hartige stijl Mississippi gebraden
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Cuisine
Amerikaans
Porties
6
Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
4 minuten
Calorieën
400
Hartige Stijl Mississippi Gebraden is een smaakvol en mals rundvleesgerecht dat langzaam wordt gegaard in een rijke saus van boter, rundvleesjus, ranchkruiden en pittige peperoncini’s. Dit gerecht komt oorspronkelijk uit de zuidelijke keuken van de Verenigde Staten en is populair vanwege de diepe umami-smaak en boterzachte textuur.
Het gebraad is perfect voor een feestelijke maaltijd of een doordeweekse avond waarop je een vullend en troostrijk gerecht wilt serveren. Het wordt vaak gecombineerd met aardappelpuree, rijst of brood om de heerlijke saus op te nemen.
Auteur:Tuana

Ingrediënten
- 1,5 kg rundvlees (bijv. sukade, runderbraadstuk of riblappen)
- 2 el olijfolie
- 1 zakje (30 g) ranchkruidenmix
-
1 zakje (30 g) bruine jusmix (of runderbouillonpoeder)
- 60 g boter
- 6-8 peperoncini pepers (ingelegd, uitgelekt)
- 100 ml rundvleesbouillon
-
Zout en peper naar smaak