Een romige en smaakvolle soep met geroosterde poblano pepers en zoete maïs, perfect voor een hartverwarmende maaltijd.
Maïs & Poblano Chowder
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Cuisine
Zuidwest-Amerikaans / Mexicaans geïnspireerd
Porties
4
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Calorieën
350
De Maïs & Poblano Chowder is een rijke, fluweelzachte soep die de zoetheid van maïs combineert met de licht rokerige en milde pittigheid van geroosterde poblano pepers. Dit gerecht is geïnspireerd op de Zuidwest-Amerikaanse keuken en zit boordevol smaak dankzij ingrediënten zoals ui, knoflook, room en kruiden.
De soep is heerlijk als voorgerecht of als vullende hoofdmaaltijd met een stuk knapperig brood. Je kunt hem vegetarisch houden of extra smaak geven door spek of gerookte kip toe te voegen.
Auteur:Tuana

Ingrediënten
- 2 poblano pepers
- 1 el olijfolie
- 1 middelgrote ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 aardappelen, in blokjes
- 400 g maïskorrels (vers, diepvries of uit blik)
- 750 ml groente- of kippenbouillon
- 200 ml kookroom
-
½ tl gerookt paprikapoeder
-
½ tl komijnpoeder
-
Zout en peper naar smaak
- 1 el boter
- Optioneel: verse koriander of bosui voor garnering
Beschrijving
- Poblano pepers roosteren:
- Rooster de poblano pepers boven een open vlam of in de oven op 220°C tot de schil zwartgeblakerd is.Laat ze even afkoelen, verwijder de schil, zaadjes en snijd ze in kleine stukjes.Soepbasis maken:
- Verhit de olijfolie en boter in een grote pan.Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.Aardappelen en kruiden toevoegen:
- Voeg de aardappelblokjes, gerookt paprikapoeder en komijn toe.Bak 2 minuten mee.Bouillon en maïs erbij:
- Giet de bouillon erbij en voeg de maïs en geroosterde poblano pepers toe.Laat 20 minuten zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn.Soep pureren:
- Gebruik een staafmixer om een deel van de soep te pureren, zodat hij lekker romig wordt maar nog wat textuur behoudt.Room toevoegen en op smaak brengen:
- Roer de kookroom erdoor en breng op smaak met zout en peper.Serveren:
- Garneer met verse koriander of bosui en serveer warm met brood.