Golden-Herb-Chicken Tuana Shop

Golden Herb Chicken

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 kipfilets (ongeveer 150-200 g per stuk)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 g boter
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel kurkuma (voor de "golden" kleur)
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • Sap van een halve citroen
  • Verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)


Bereiding

  1. Voorbereiden van de kip

    • Dep de kipfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout, peper, kurkuma, paprikapoeder, tijm, rozemarijn en komijn.
    • Wrijf de kruiden goed in de kip om de smaak te laten intrekken.
  2. Bakken van de kip

    • Verhit de olijfolie en de helft van de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
    • Voeg de kipfilets toe en bak ze 4-5 minuten aan elke kant, of totdat ze goudbruin zijn en volledig gaar. Haal ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  3. Saus bereiden

    • Voeg de resterende boter toe aan dezelfde pan en fruit de knoflook 1-2 minuten op laag vuur tot deze geurig is.
    • Roer de honing en citroensap erdoor, en laat de saus lichtjes inkoken (ongeveer 2-3 minuten).
  4. Afwerken

    • Doe de kip terug in de pan en bedruip ze met de saus. Laat de kip 2-3 minuten sudderen op laag vuur zodat de smaken goed in het vlees trekken.
  5. Serveren

    • Haal de kip uit de pan en leg ze op borden. Giet de resterende saus erover en garneer met verse peterselie.
    • Serveer met rijst, geroosterde groenten of een frisse salade.

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.