Dit virale pastabakrecept wordt nog eenvoudiger gemaakt met onze Classic Marinara Sauce Spice & Easy mix.
Roasted Tomato and Feta Pasta
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Cuisine
Mediterrane
Porties
6
Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Calorieën
452
Roasted Tomato and Feta Pasta is een smakelijk gerecht dat de afgelopen tijd viraal is gegaan. Het geheim van dit eenvoudige en verrukkelijke recept ligt in het roosteren van tomaten en feta, waardoor de smaken intens en hartig worden. Het gebruik van onze Classic Marinara Sauce Spice & Easy maakt de bereiding niet alleen snel, maar ook vol van smaak. Deze pasta is perfect voor drukke doordeweekse avonden of wanneer je gewoon zin hebt in een comfortabele maaltijd met een mediterraan tintje. De combinatie van geroosterde tomaten, romige feta en al dente pasta is onweerstaanbaar!
De feta wordt heerlijk romig tijdens het roosteren en mengt zich met de tomaten tot een rijke, smaakvolle saus. Het toevoegen van onze Classic Marinara Sauce Spice & Easy brengt het geheel naar een hoger niveau en maakt het een absolute smaakmaker.
Auteur:Tuana
Ingrediënten
-
1 pint (ongeveer 300 g) cherry tomaten
-
200 g feta, in blokjes
-
2 eetlepels olijfolie
-
3 teentjes knoflook, fijngehakt
-
1 eetlepel gedroogde oregano
-
1 theelepel gedroogde basilicum
-
1/2 theelepel chilivlokken (optioneel, voor extra pit)
-
300 g pasta (bijvoorbeeld penne of spaghetti)
-
1/4 kopje verse basilicum, gescheurd (voor garnering)
- 1/2 kopje Classic Marinara Sauce Spice & Easy
Beschrijving
Rooster de tomaten en feta:
Verwarm de oven voor op 200°C (400°F).Leg de cherry tomaten en blokjes feta op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, bestrooi met knoflook, oregano, basilicum en chilivlokken. Rooster alles 25 tot 30 minuten in de oven, of totdat de tomaten beginnen te barsten en de feta mooi goudbruin is.
Kook de pasta:
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een kopje van het kookwater van de pasta en giet de rest af.
Maak de saus:
Zodra de tomaten en feta uit de oven komen, meng je ze voorzichtig door elkaar. Voeg de Classic Marinara Sauce Spice & Easy toe en meng goed door. Als je de saus iets dunner wilt, voeg dan een beetje van het bewaarde kookwater van de pasta toe om de saus te verdunnen.
Meng de pasta:
Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en meng goed, zodat de pasta volledig bedekt is met de tomaten-feta-saus.
Serveer:
Serveer de pasta met verse basilicum als garnering. Geniet van deze smaakvolle, snelle maaltijd die de perfecte balans van romig en hartig biedt!