Gegrilde zeebaars met chilisaus en sesamzaad
Ingrediënten
- 4 zeebaarsfilets van 150 g
- 2 sjalotjes, fijn gesnipperd
- 1 el verse bieslook, gehakt
- 1 el verse dille, gehakt
- 2 el zonnebloemolie
- 1 el sojasaus
- 2 el chilisaus
- 1 el sesamzaad
- 1 el paneermeel
Ook te bereiden met
Bereiding
- Verwarm de ovengrill. Leg de visfilets naast elkaar op de bakplaat of in een ovenschaal.
- Meng de sjalotjes met bieslook en dille, olie, sojasaus, chilisaus. Bestrijk de visfilets met dit mengsel. Meng het sesamzaad met het paneermeel en strooi dit mengsel over de zeebaars.
- Schuif het gerecht ca. 10 cm onder de hete ovengrill en rooster de vis in 4-5 minuten bruin en gaar. Let erop dat de sesamzaadjes niet verbranden.
Serveer er gebakken rijst of mie met komkommersalade bij.
Kruidenpakket voor deze recept:
sesamzaad |
paneermeel |