Gegrilde zeebaars met chilisaus en sesamzaad

Gegrilde zeebaars met chilisaus en sesamzaad

Gegrilde zeebaars met chilisaus en sesamzaad

Ingrediënten

  • 4 zeebaarsfilets van 150 g
  • 2 sjalotjes, fijn gesnipperd
  • 1 el verse bieslook, gehakt
  • 1 el verse dille, gehakt
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el sojasaus
  • 2 el chilisaus
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el paneermeel

Ook te bereiden met

Bereiding

  1. Verwarm de ovengrill. Leg de visfilets naast elkaar op de bakplaat of in een ovenschaal.
  2. Meng de sjalotjes met bieslook en dille, olie, sojasaus, chilisaus. Bestrijk de visfilets met dit mengsel. Meng het sesamzaad met het paneermeel en strooi dit mengsel over de zeebaars.
  3. Schuif het gerecht ca. 10 cm onder de hete ovengrill en rooster de vis in 4-5 minuten bruin en gaar. Let erop dat de sesamzaadjes niet verbranden.

Serveer er gebakken rijst of mie met komkommersalade bij.

Kruidenpakket voor deze recept:

 sesamzaad
paneermeel

 

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.