Gegrilde roodbaarsfilet met pijnboompitten
Gegrilde roodbaarsfilet met pijnboompitten een hoofdgerecht dat zeker voor herhaling vatbaar is. Dit gerecht laat zich prima combineren met couscous en sperziebonen.
Ingrediënten
- 4 roodbaarsfilets (à 150 g)
- 1 sinaasappel
- 75 g pijnboompitten
- 75 g rozijnen
- ½ tl gemalen komijn (djinten)
- zeezout en versgemalen zwarte peper
- 3 el olijfolie extra vierge
Ook te bereiden met…
Bereiding
- Verwarm de ovengrill voor. Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 eetlepel oranje schil af. Hak de pijnboompitten en rozijnen grof en meng ze in een kom met de geraspte sinaasappelschil, peper, komijn, zout naar smaak en olijfolie.
- Wrijf de roodbaarsfilets in met zout en peper en leg ze op een bakplaat. Strijk het pijnboompittenmengsel over de filets uit.
- Schuif de bakplaat 15 cm onder de hete grill en rooster de roodbaarsfilets in 5 minuten goudbruin en gaar.
Lekker met couscous en sperziebonen.
Kruidenpakket voor deze recept:
pijnboompitten |
komijn (djinten) |
zeezout |
versgemalen zwarte peper |