Gebraden kalkoen met kruiden
Eiwitrijk en vetarm kalkoenvlees maakt vaak deel uit van een uitgebalanceerd dieet. Het smaakt ook heerlijk als gebraden kalkoen met een pittige kruidenkorst. Probeer het uit en kook ons gebraden kalkoenrecept!
Ingrediënten
- 1 1/2 kg kalkoendij
- 2 takjes tijm
- 1 takje rozemarijn
- 1 Takje oregano
- 3 eetlepels mosterd
- Zout
- peper uit de molen
- 100 ml groentebouillon
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 160 °C boven- en onderwarmte.
- Was de kalkoenpoot en dep droog.
- Was de tijm, rozemarijn en oregano, schud droog en verwijder de blaadjes. Hak fijn en meng met de mosterd. Smeer de kalkoenpoot ermee in. Kruid royaal met peper en zout en leg in een grote braadslee en giet de bouillon erbij.
- Ongeveer 3,5 uur in de oven garen. Laat het daarna nog even rusten in aluminiumfolie en serveer dan in plakjes gesneden.