Dit heb je nodig (2 á 3 personen)
150 gram zilvervlies rijst
350 (ongeveer) gram tofu (plak, geen gesneden blokjes)
2 eetlepels Thaise Panan curry pasta
250 ml kokosmelk
50 ml water
1 ui
1 aubergine
2 wortels
1 grote hand verse spinazie
1 handje cashewnoten
1 stengel bosui
Marinade tofu steak
1 el olijfolie
50 ml sojasaus
snuf gember
snuf knoflookpoeder
halve theelepel kurkuma
halve theelepel chili vlokken
Peper gemalen
Zout Gemalen
Zo maak je het
Snijd het blok tofu in vieren en leg deze in een schaal. Marineer met de sojasaus en kruiden. Keer de tofu even om, zodat deze helemaal onder de marinade zit. Marineer 10 minuten, draai de tofu om en marineer nogmaals 10 minuten.
Kook ondertussen de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Houdt warm en zet even apart.
Snipper ondertussen de ui, snijd de aubergine in blokjes en de wortel in dunne plakjes. Verhit een wok- of koekenpan met olijfolie en fruit de ui en twee lepels curry een minuut aan. Voeg de groenten toe, schep even om en bak 5 minuten aan. Voeg nu de kokosmelk en water toe en meng alles goed door elkaar.
Doe een deksel om de pan, zet het vuur lager en verwarm de curry 15 minuten tot de groenten gaar zijn. Schep een paar keer om. Voeg de laatste 5 minuten de spinazie en cashewnoten toe.
Verhit een grillpan zonder boter of olijfolie. Bak de tofu in ongeveer 10 minuten om en om goudbruin. Let op dat de tofu niet verbrand. Gaat deze te snel? Zet dan het vuur lager. Der tofu moet wel goed kunnen garen van binnen.
Snijd de bosui in ringen. Schep de rijst en curry op de borden en serveer hier de tofu steak bovenop. Garneer met de ringen bosui.