Een verfrissende aanvulling op geroosterd of gegrild vlees, gevogelte of vis. Het meeste werk kan van tevoren worden gedaan, maar voeg de radijsjes net voor het opdienen toe, zodat ze knapperig blijven en hun felrode rand behouden.
- 1 1/2 ounces Veggie-Stock Gold
- 4 1/2 kopjes water
- 3 kopjes snelkokende couscous
- 1 1/2 ounces (1 eetlepel plus 1 theelepel) vers sinaasappelsap
- 3/4 kop pijnboompitten, geroosterd
- 1/2 kop verse koriander,
- 3 kopjes radijs, in dunne plakjes
- 1/2 kopje plantaardige olie
- 2-4 eetlepels appelciderazijn, indien nodig
- 1 theelepel zout
- Gemalen peper naar smaak
Bereidingsinstructies:
Voeg couscous toe in een gestage stroom, roer tot alle vloeistof is verdampt, ongeveer 2 minuten. Dek af en laat staan tot ze zacht zijn, ongeveer 2 minuten langer. Giet couscous in een grote kom om af te koelen, scheid het met je handen of houten lepels.
Als het afgekoeld is, roer er dan 1 kopje sinaasappelsap, de sinaasappelschil, pijnboompitten en koriander door. Voeg voor het serveren de radijsjes, de olie, het resterende sinaasappelsap en de ciderazijn toe. Kruid met peper en zout en serveer.
Kruidenpakket voor deze recept:
zout |
Gemalen peper |