Buffalo Wings en Saus in restaurantstijl

Buffalo Wings en Saus in restaurantstijl

Elk goed restaurant dat wings serveert, maakt zijn eigen buffelsaus in huis, en het is ook gemakkelijk om je huis te maken. Dit is een traditioneel recept, maar voel je vrij om iets interessants toe te voegen, zoals gemalen piment of heter gemalen chilipepers zoals habanero.  Veel restaurants bakken hun wings voor de bediening en frituren ze vervolgens krokant op bestelling. Je kunt vleugelperfectie bereiken zonder een friteuse door je vleugels te bakken en te braden.

Bovenkant formulier

Ingrediënten

  • VOOR DE SAUS:
  • 1 kop Frank's Red Hot (originele cayennesaus)
  • 1 kopje La Preferida Hete Saus
  • 1 theelepel Worcestershiresaus
  • 1/8 kopje appelciderazijn
  • 1/2 kop ongezouten boter
  • 1/4 kop Honing
  • 1 flinke eetlepen cayenepeper 
  • 1 theelepel knoflookpeoder 
  • 1 theelepel gerookte hete paprika poeder 
  • VOOR DE VLEUGELS:
  • 5 lbs Kippenvleugels, in wingettes en drumettes gesneden
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 1 theelepel  zout 
  • 1 theelepel peper 

 

 

Onderkant formulier

Bereidingsinstructies:

Voor de saus:

Smelt de boter in een sauspan/pan.

Voeg hete saus, kruiden, honing, azijn en Worcestershire toe.

Breng aan de kook, terwijl je af en toe roert.

Laat de saus nog minstens 5 minuten sudderen, zodat de smaken met elkaar intrekken.

Serveer warm.

Voor de vleugels:

Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

Verdeel kippenvleugels in drumettes en wingettes en gooi de tips weg.
(Je kunt ze al apart kopen, of je slager vragen dit voor je te doen.)

Breng op smaak met zout, peper, knoflookpoeder en een scheutje olie.

Meng alles goed door elkaar in een kom en verdeel ze vervolgens over bakplaten met antiaanbakspray en aluminiumfolie.

Laat het vlees opwarmen tot kamertemperatuur.

Zet op het middelste ovenrek en bak 20-30 minuten tot de interne temperatuur 165 graden Fahrenheit heeft bereikt.

Als de kip goed gaar is, zet je de grill op hoog en bak je nog 5-10 minuten aan elke kant.
Houd ze in de gaten zodat ze niet verbranden!

Gooi vleugels in buffelsaus en serveer met bleekselderij en ranch- of blauwe kaasdressing.

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.