Broodje Bruschetta Hollandse garnalen
Ingrediënten
- 150 g Hollandse garnalen
- 2 dikke sneetjes bruin vloerbrood
- 1 el olijfolie
- 1 bosuitje
- 1 el fijngehakte dille + 2 takjes
- 3 el knoflookmayonaise
- 1 el knoflookpoeder
- 30 g rucola of veldsla
- 1 el paprikapoeder
- 1 el chilivlokken
- peper en zout
Bereiding
- Rooster de sneetjes op een grillplaat of in een grillpan: Verwarm de grillplaat of -pan tot deze gloeiend heet is. Bestrijk de sneetjes brood dun met olijfolie en rooster ze op de plaat of in de grillpan in ongeveer 4 minuten mooi bruin, keer ze halverwege.
- Snijd het bosuitje in ringetjes. Schep in een kom de garnalen met het bosuitje, dille en 2 eetlepels mayonaise door elkaar. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
- Leg de bruschette op twee bordjes en verdeel de rucola of veldsla erover. Schep de garnalensalade erop. Garneer met een lepeltje mayonaise en een takje dille.