Peri Peri Kip Tuana Shop

Peri Peri Kip

Peri Peri Kip

Laat dit voor het beste resultaat een nacht marineren. Hoe langer je de kip laat marineren, hoe smaakvoller, malser en sappiger het vlees zal zijn.

Opbrengst: 6 porties

Bovenkant formulier

Ingrediënten

  • 6 kippendijen zonder vel
  • 3 eetlepels piri piri kruidenmix 
  • 1 Eetlepel Paprikapoeder
  • 2 eetlepels bakolie
  • 1 eetlepel chilivlokken
  • 2 theelepels vers geperst citroensap
  • 2 theelepels azijn

Onderkant formulier

Bereidingsinstructies:

Combineer kruidenmix, olie, citroensap en azijn. Klop tot gecombineerd.

Doe de kip in een grote, hersluitbare plastic zak. Giet de marinade over de kip en werk het om de zak totdat alle stukken vlees met de marinade bedekt zijn.

Verwijder alle overtollige lucht uit de zak, sluit hem af en plaats hem in de koelkast voor minimaal 1 uur of maximaal 24 uur.

Grill op middelhoog vuur of bak in de oven op 375 tot de interne temperatuur 165 graden bereikt.

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.