Bloemkool Curry
De favoriete kool van Duitsland wordt ook in de Indiase keuken gebruikt als basis voor aromatische gele curry's. Het bewijs: onze bloemkoolcurry, waarvan het recept is gebaseerd op kokosmelk en een Indiaas kruidenmengsel. Bak en kook alles samen in de wok tot er een aromatisch gerecht ontstaat.
Ingrediënten
Voor garnering:
koriander groen
Voor de kerrie:
150 gram ui
2 teentje knoflook
5 gram gember
1 Chilipeper, rood
750 gram bloemkool
250 gram zoete aardappel
200 g wortel
80 g peultjes
100 g courgette
150 g cocktailtomaten
5 1/2 el plantaardige olie
1 eetlepel Panch Foron (Indiase kruidenmix)
Zout
peper
1 el kerrie
1/2 limoen
170 ml kokosmelk
250 ml groentebouillon
Voorbereiding
Schil en hak de uien, knoflook en gember fijn. Verwijder de steel en zaadjes van de chili. Mix alles in de blender tot een fijne pasta, voeg zo nodig 2-3 eetlepels water toe.
Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd de kool in middelgrote roosjes.
Schil de aardappelen en wortelen, snijd de aardappelen in blokjes van ongeveer 1 cm en snijd de wortelen in plakjes.
Verwijder de uiteinden van de sugar snaps en halveer ze. Verwijder de stelen en bloesems van de courgette, in de lengte in vieren en in stukken snijden.
Blancheer de tomaten kort, spoel ze af met koud water, ontvel ze, snijd ze in vieren en verwijder de zaadjes.
Verhit de olie in een wok of pan. Fruit hierin al roerend de kruidenpasta en panch foron. Voeg de bloemkool en wortel toe, roerbak 4-5 minuten. Breng op smaak met zout, peper, kerriepoeder en limoensap, giet de kokosmelk en bouillon erbij en laat 10 minuten op laag vuur sudderen. Voeg de aardappelen en sugar snaps toe en kook nog 10 minuten. Voeg als laatste courgette en tomaten toe en kook 5 minuten.
Kruid opnieuw, serveer en garneer met koriander.
Maak zelf het kruidenmengsel "Panch Foron": Meng 2 el venkelzaad, 2 el komijn, 2 el zwarte komijn, 2 el bruin mosterdzaad en 2 el fenegriekzaad (je kunt ze ook weglaten) en giet in een afsluitbare pot. Tip: ontdek meer bloemkoolrecepten en probeer ons recept voor aardappelgratin of het recept voor bloemkoolstoofschotels . Probeer ook onze Indiase recepten , onze curryrecepten , koolrabirecepten , heerlijke gerechten met gember en deze heerlijke wokrecepten ! Uitgebalanceerde diabetesrecepten vind je hier!
Serveer met Indiase flatbread of rijst. Laat je inspireren door onze zoete aardappelrecepten voor verdere kookavonturen.
Probeer ook ons Red Linzen Dal recept en dit Groente Curry recept .
Kruidenpakket voor deze recept:
Chilipeper, rood |
(Indiase kruidenmix) |
Zout |
peper |