Eenvoudig gekruid met saffraanzout, deze chips zijn beter dan je uit een zak kunt halen.
Saffraan Gezouten Zoete Aardappelchips
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Cuisine
Indiase
Porties
4
Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
35 minuten
Calorieën
180
Deze saffraan gezouten zoete aardappelchips zijn een luxe en smaakvolle twist op de traditionele aardappelchips. De zoete aardappels worden dun gesneden, gekruid met een subtiele hint van saffraan, en vervolgens geroosterd tot ze krokant en goudbruin zijn. De toevoeging van saffraan geeft de chips een verfijnde smaak en een prachtige gouden kleur, terwijl het zout de natuurlijke zoetheid van de aardappels in balans brengt. Perfect als snack, bijgerecht of zelfs als garnering voor een feestelijke maaltijd.
Auteur:Tuana
Ingrediënten
- 2 grote zoete aardappels, dun gesneden
- 1/4 theelepel saffraan (in water geweekt voor 10 minuten)
- 2 eetlepels olijfolie
-
1/2 theelepel zeezout (of naar smaak)
-
1/2 theelepel gedroogde tijm (optioneel)
-
1/4 theelepel zwarte peper
- 1/4 theelepel paprikapoeder (voor extra smaak)
Beschrijving
1. Verwarm de oven voor
Verwarm je oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Bereid de aardappels
Was en schil de zoete aardappels. Snijd ze in dunne plakjes (ongeveer 2-3 mm dik). Dit kan het beste met een mandoline voor gelijke dikte.
3. Maak de saffraanmix
Week de saffraan in een eetlepel warm water voor ongeveer 10 minuten, zodat de smaken goed vrijkomen.Meng de saffraan met de olijfolie, zeezout, zwarte peper, paprikapoeder en eventueel gedroogde tijm in een klein kommetje.
4. Kruid de aardappelplakjes
Doe de dunne aardappelplakjes in een grote kom en giet het saffraanmengsel erover. Meng goed, zodat alle plakjes gelijkmatig gekleed zijn in de kruiden en olie.
5. Bak de chips
Verspreid de gekruide aardappelplakjes in één laag op de bakplaat. Zorg ervoor dat ze niet overlappen, zodat ze gelijkmatig kunnen bakken.Bak de chips in de oven voor 30-35 minuten, of totdat ze goudbruin en krokant zijn. Roer ze halverwege even door om te zorgen dat ze gelijkmatig bakken.
6. Laat de chips afkoelen
Haal de chips uit de oven en laat ze afkoelen op de bakplaat, zodat ze extra krokant worden.
7. Serveer
Serveer de saffraan gezouten zoete aardappelchips als snack of bijgerecht.