Pumpkin Pie Spice is niet alleen voor snoep! De verwarmende smaak van kaneel, piment en kruidnagel zijn perfect voor een herfstchili, geserveerd met geroosterde pompoenen. Probeer dit warme, herfstige Pumpkin Pie Spice Chili-recept eens!
Pompoentaart met Chili-kruiden
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Cuisine
Amerikaanse keuken
Porties
8
Voorbereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
50 minuten
Calorieën
280
Pompoentaart met spice chili is een unieke twist op de klassieke Amerikaanse pompoentaart. Deze taart combineert de zoete, romige textuur van pompoen met een licht pittige kick van chili-kruiden, wat zorgt voor een verrassend en verwarmend smaakprofiel. Dit dessert is perfect voor de herfst- en wintermaanden en kan worden geserveerd als een heerlijk alternatief voor de traditionele pompoentaart. De combinatie van specerijen zoals kaneel, nootmuskaat en chili zorgt voor een rijke, diepe smaak die perfect samengaat met een knapperige deegbodem.
Auteur:Tuana

Ingrediënten
- 250 g bloem
- 125 g koude boter, in blokjes
- 1 el suiker
-
1/2 tl zout
- 3-4 el ijskoud water
- 500 g pompoenpuree (vers of uit blik)
- 200 ml gecondenseerde melk
- 100 g bruine suiker
- 2 eieren
-
1 tl vanille-extract
-
1 tl kaneel
-
1/2 tl nootmuskaat
-
1/2 tl gemberpoeder
-
1/2 tl chili-poeder (of naar smaak)
- Snufje zout
Beschrijving
Voorbereiding van de bodem:
Meng de bloem, suiker en zout in een kom.Voeg de koude boter toe en kneed met je vingers tot een kruimelig deeg.Voeg het ijskoude water beetje bij beetje toe en kneed tot een samenhangend deeg.Vorm een bal, wikkel deze in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Voorbereiding van de vulling:
Verwarm de oven voor op 180°C.Meng in een grote kom de pompoenpuree, gecondenseerde melk, bruine suiker, eieren en vanille-extract.Voeg de kaneel, nootmuskaat, gemberpoeder, chili-poeder en zout toe. Klop alles goed door tot een gladde massa.
Samenstellen van de taart:
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed een taartvorm ermee.Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de bodem 10 minuten voor in de oven.Haal de taartbodem uit de oven en giet de pompoenvulling erin.
Bakken:
Bak de taart in het midden van de oven gedurende 40-45 minuten, of totdat de vulling stevig is.Laat de taart volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Serveren:
Serveer de taart op kamertemperatuur of gekoeld, eventueel met een toefje slagroom.