Dit supereenvoudige zalmrecept levert meer smaak op. Heerlijk op een bedje van rijst en groenten of gekoeld en geserveerd met gemengde groenten.
Zalm met Esdoornglazuur
Geschatte huidige beoordelingssterren door gebruikers van het aantal beoordelingen
Cuisine
(Amerikaans & Aziatisch)
Porties
2-4
Voorbereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
15 minuten
Calorieën
300
Ingrediënten
- 2 zalmfilets (ongeveer 150 g per stuk)
- 3 el esdoornsiroop (maple syrup)
- 1 el sojasaus
- 1 tl Dijon-mosterd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1 el citroensap
- 1 el olijfolie
-
1/4 tl zout
-
1/4 tl zwarte peper
-
1 tl sesamzaadjes (optioneel, voor garnering)
- Fijngehakte lente-ui of koriander (optioneel)
Beschrijving
Maak het glazuur: Meng in een kom esdoornsiroop, sojasaus, Dijon-mosterd, knoflook, gemberpoeder en citroensap tot een gladde marinade.
Marineer de zalm (optioneel): Plaats de zalmfilets in de marinade en laat ze 15 minuten intrekken voor een diepere smaak.
Bak de zalm: Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de zalm erop. Bestrijk met extra marinade. Bak 12-15 minuten, afhankelijk van de dikte van de zalm.
Glazuur toevoegen: Haal de zalm uit de oven en bestrijk met de resterende marinade voor extra glans en smaak.
Serveren: Garneer met sesamzaadjes en lente-ui en serveer direct met gestoomde rijst en groenten of op een frisse salade.